ua en ru

Ford має намір закрити всі свої заводи в Австралії до 2016 р

Компанія Ford має намір закрити всі свої заводи в Австралії до жовтня 2016 р. Про це повідомляється в прес-релізі концерну.

Як заявив автовиробник, протягом останніх п'яти років діяльність в Австралії принесла йому збитки у розмірі 580 млн дол. Зміцнення австралійського долара (підйом на 29% щодо курсу японської ієни за останній рік) зробило виробництво більш витратним, в той же час обсяги продажів залишають бажати кращого.

Ford, проте, продовжить імпортувати свої автомобілі до Австралії.

Компанія працювала в країні більше 85 років - з 1925 р. У результаті закриття заводів Ford у передмісті Мельбурна, Броадмідоусе і м. Джелонге в штаті Вікторія, свої робочі місця втратять близько 1,2 тис. співробітників.

Австралія стає все менш привабливою для автовиробників. Так, в 2012 р. австралійська донька General Motor компанія Holden заявила про скорочення 500 робочих місць у Вікторії і Південній Австралії через низький попит і зміцнення долара.

Рік тому уряд Австралії заявило про створення фонду для підтримки автовиробників розміром 5,4 млрд дол. З цієї суми 34 млн дол. виділялося на підтримку Ford, щоб компанія не звертала виробництво хоча б до кінця 2016 р.

Компанія Ford Motor була створена в США в 1903 р. і з тих пір є одним з провідних світових автовиробників.

Читайте також: Чистий прибуток Ford у I кварталі зріс на 15%