ua en ru

Фондовий ринок відреагував на дії РФ у Криму обвалом рубля та акцій, - Дубовой

Акції Ощадбанку Росії впали в ціні на 12%, РАО "Газпром" втратив 10% на вартості кожної акції, а рубль, що стартував на торгах з позначки 36 російських рублів за долар, девальвував до 52. Такі дані називає народний депутат від фракції "Батьківщина", кандидат економічних наук Олександр Дубовий, коментуючи ситуацію із захопленням кримської території російськими військовими.

"Після декількох хвиль економічної кризи, що прокотилися світом, від наслідків яких ми до цих пір не можемо повністю оговтається, вчорашній обвал рубля і акцій російських компаній на фондовому ринку, ще одне свідчення міжнародної реакції на вторгнення на територію України російських військ", - заявив Дубовий.

Депутат позитивно відгукнувся про реакцію українських військовослужбовців у Криму на події на півострові. Так, він зазначає, що солдати, офіцери і моряки, незважаючи на блокаду, залишаються вірні присязі і народові України, вони не здають своїх постів, не переходять на іншу сторону.

" На вчорашній екстреній Раді безпеки ООН всі країни, за винятком особливої ​​позиції Китаю, висловили підтримку нашій державі, визнавши тим самим, що Росія проводить стосовно України протиправні та окупаційні дії", - зазначив нардеп.

Дубовой нагадав, що будь-яка війна несе за собою також і економічні втрати. "За один день Росія зазнала фінансових втрат в розмірі витрат на організацію і проведення зимової Олімпіади в Сочі. Це близько 50 мільярдів доларів", - додав він.

"Я вважаю, що спроба Росії приєднати до себе частину України не варта таких шалених грошей. Крім того, тепер перед російським урядом постало ще одне завдання - це припинити обвал не тільки на фондовому ринку, тим самим підвищивши ліквідність сировинних компаній, а й вгамувати, у зв'язку із зростанням вартості долара і євро, паніку серед звичайних громадян, які стрімголов помчали в обмінні пункти міняти рублі", - підкреслив політик.

На закінчення Дубовой додав, що зараз усім важливо пам'ятати, що Крим - це невід'ємна частина України. "І народ наш це доводить кожен день і щогодини. Головне зараз - зберегти цей крихкий мир", - резюмував нардеп.