ua en ru

Фондові торги в Японії завершилися зростанням індексу Nikkei.

Фондові торги в Японії завершилися зростанням індексу Nikkei. Учасники торгів нарешті зважилися інвестувати свої кошти в цінні папери експортерів та інших японських компаній після самміту ЄС по Греції, в ході якого було оголошено, що допомога Афінам буде надана у разі потреби. Крім того, оптимізму інвесторам додав і позитивний зовнішній фон: торги в США напередодні також закрилися в плюсі.

Підвищення цін на метали підштовхнуло вгору котирування торгових компаній, одержуючих значну частину виручки від торгівлі сировиною. Так, за підсумками торгів акції Mitsubishi Corp. подорожчали на 3,3%, а Mitsui & Co. - на 5,6%.

На 5,5% підвищилися котирування рекламної групи Dentsu, оскільки аналітики J.P.Morgan підвищили свої рекомендації по ним з "нейтральні" до "вище за ринок".

Серед компаній-експортерів підвищення котирувань спостерігалося у виробника електроніки Sony (+1,5%), Toshiba Corp. (+2,6%), а також виробника цифрових фотоапаратів Canon (+0,9%). У зеленій зоні торги завершилися і для автовиробників, включаючи Honda Motor, котирування якої підвищилися на 0,5%, а також Toyota Motor, акції якої подорожчали на 2,1%. У ЗМІ з'явилася інформація, що президент Toyota Акіо Тойода з'явиться на слуханнях в американському конгресі в кінці лютого і в березні ц.р., щоб обговорити деякі питання безпеки.

За підсумками торгів 12 лютого 2010 р. індекс Nikkei 225 підвищився на 128,20 пункту (+1,29%) - до 10092,19 пункту. Курс долара до ієни підвищився по відношенню до курсу попереднього дня на 0,67 ієни і склав 90,34 ієни/дол.