ua en ru

Фондові торги в Японії завершилися 19 жовтня незначним зниженням індексу Nikkei.

Фондові торги в Японії завершилися 19 жовтня 2009 р. незначним зниженням індексу Nikkei. Інвесторів розчарувало падіння провідних індексів на ринку в США, де ряд компаній, включаючи Bank of America і General Electric, надали не дуже обнадійливу фінансову звітність.

Негатив із США не найсприятливішим чином відбився на котируваннях японських компаній-експортерів, для яких американський ринок є ключовим. Так, на 1,1% подешевшали акції виробника конденсаторів і інших компонентів електронного устаткування Kyocera Corp., тоді як вартість цінних паперів виробника цифрових фотоапаратів Canon знизилася на 0,3%.

На 8,9% подешевшали акції виробника споживчої електроніки Casio Computer, оскільки аналітики з J.Р.Мorgan знизили свої рекомендації по ним з "нейтральні" до "нижче за ринок".

У лідерах зростання цього разу опинилася національна японська авіакомпанія Japan Airlines. Котирування акцій компанії злетіли на 11,9% після того, як втратили 26% минулого тижня. Інвестори знов виявили цікавість до паперів компанії, оскільки вважають, що вони подешевшали дуже сильно.

Крім того, вдалося укріпити свої позиції на торгових майданчиках японському девелоперу Mitsui Fudosan (+4,6%) на тлі повідомлень про те, що Sumitomo Trust & Banking Co. і французька страхова компанія Axa мають намір створити в Японії будівельний фонд.

За підсумками торгів індекс Nikkei знизився на 21,05 пункту (-0,21%) і склав 10236,51 пункту. Курс долара по відношенню до ієни знизився на 0,13 ієн по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав 90,79 ієни/дол.