ua en ru

Фондові торги в Японії 24 листопада завершилися пониженням індексу Nikkei.

Фондові торги в Японії 24 листопада 2009 р. завершилися пониженням індексу Nikkei. Інвестори побоюються, що банки розпродаватимуть все більше цінних паперів, щоб збільшити капітал відповідно до нових вимог. Крім того, негативний вплив на ринок зробили макроекономічні новини, що свідчать про дефляцію в Японії вперше з січня 2006 р.

В результаті торгова сесія для фінансових компаній завершилася в мінусі. В черговий раз подешевшали (на 2,8%) акції найбільшого японського банку Mitsubishi UFJ Financial Group, який ще минулого тижня заявив про намір привернути 11,3 млрд дол. шляхом випуску цінних паперів. Не дуже вдало завершилася торгова сесія і для банку Sumitomo Mitsui, котирування якого знизилися на 4,4%, і для банку Mizuho Financial Group (-2,5%).

Песимізм інвесторів щодо стану економіки негативно відбився на вартості цінних паперів вантажоперевізних компаній, включаючи Mitsui O.S.K. Lines (-2,5%) і Nippon Yusen (-2,4%).

На 8,4% знизилися котирування японської авіакомпанії Japan Airlines Corp., після того, як Mitsui & Co. повідомила, що продала акції компанії. Котирування фінансової компанії Takefuji впали майже на 7% на тлі пониження рейтингу компанії аналітиками Moody's у зв'язку з високими кредитними ризиками.

За підсумками торгів 24 листопада 2009 р. індекс Nikkei знизився на 96,10 пункту (-1,01%) і склав 9401,58 пункту. Курс долара по відношенню до ієни до кінця торгової сесії знизився на 0,27 ієн по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав 88,62 ієни/дол.