ua en ru

Фондові торги в США завершилися 25 січня невеликим зростанням провідних індексів.

Фондові торги в США завершилися 25 січня 2010 г. невеликим зростанням провідних індексів завдяки окремим новинам, які злегка ослабили тривоги інвесторів, пов'язані з посткризовим майбутнім американського фінансового сектора. Впродовж останніх днів ринок випробовував тиск не тільки у зв'язку з новими суперечливими ініціативами Барака Обами з регулювання банківського бізнесу, але і несподівано виниклими побоюваннями, що глава ФРС Бен Бернанке не отримає достатньої підтримки в сенаті, щоб залишитися на другий термін. Проте напередодні Білий дім і лідери республіканців в сенаті виразили упевненість, що "великий Бен" буде переобраний на посаду керівника американського Центробанку, що дещо поліпшило настрої інвесторів.

Акції низки банків, особливо зацікавлених в збереженні нинішньої монетарної політики, піднялися на тлі упевненості, що Б.Бернанке буде переобраний. Котирування Goldman Sachs Group виросли на 0,6%, Bank of America - на 0,5%, Bank of New York Mellon - на 1,7%. Акції Citigroup і Morgan Stanley подешевшали на 0,6% і 0,2%.

У складі індексу Dow лідером зростання були акції виробника мікропроцесорів Intel Corp., що виросли за підсумками торгів на 2,1%. Аналітики з Barron's заявили про те, що в найближчі декілька років акції компанії можуть подорожчати принаймні на 25%, оскільки споживачі частіше мінятимуть свої застаріваючі комп'ютери на нові моделі.

Цінні папери сталевиробника AK Steel подорожчали на 5,4%, після того, як компанія відзвітувала про результати за IV квартал, які перевершили очікування ринку. Чистий прибуток AK Steel склав 39,8 млн дол., тоді як роком раніше був зафіксований збиток 430,6 млн дол. Компанія також заявила, що побачила на ринку перші ознаки відновлення попиту на сталеву продукцію, і середні ціни на сталь можуть вирости в I кварталі ц.р. на 4-5% в порівнянні з рівнями кінця минулого року.

За підсумками торгів 25 січня 2010 р. індекс Dow Jones підріс на 23,88 пункту (+0,23%) - до 10196,86 пункту, індекс S&Р - на 5,02 пункту (+0,46%) - до 1096,78 пункту. Індекс Nasdaq додав 5,51 пункту (+0,25%) і закрився на відмітці 2210,8 пункту.