ua en ru

Фондові торги в США закрилися 20 листопада зниженням провідних індексів.

Фондові торги в США закрилися 20 листопада зниженням провідних індексів. Учасники ринку без ентузіазму сприйняли фінансові звіти низки американських компаній. Крім того, на тлі зниження цін на золото і нафту подешевшали акції компаній енергетичного і гірничовидобувного секторів.
Зокрема, акції одного з найбільших в світі виробників персональних комп'ютерів - компанії Dell Inc. подешевшали за підсумками торгів на 10% на тлі публікації звіту за III квартал 2009-2010 фінансового року. Згідно опублікованим показникам, чистий прибуток Dell Inc. у III кварталі 2009-2010 фінансового року склав 337 млн дол., а виручка в звітному періоді досягла 12,9 млрд дол. Учасники ринку без оптимізму сприйняли фінансові показники компанії, що не виправдали прогнозів аналітиків. На 15,4% за підсумками торгів подешевшали цінні папери найбільшого в США забудовника - компанії D.R.Horton Inc., що також опублікував фінансові показники, що не виправдали прогнози аналітиків.
Зниження котирувань D.R.Horton сприяло падінню вартості акцій інших компаній будівельного сектора. Зокрема, котирування ще одного американського девелопера - Toll Brothers Inc. - за підсумками торгів знизилися на 2,4%, а акції девелоперів Pulte Homes Inc., Lennar Corp. і KB Home подешевшали відповідно на 3,7%, 3,5% і 3,4%.
Котирування американського виробника телекомунікаційного обладнання - компанії ADC Telecommunications звалилися на 11% за підсумками торгової сесії. Так інвестори відреагували на поширений компанією прогноз по виручці за поточний квартал в розмірі від 250 млн дол. до 275 млн дол., що істотно розійшлося з очікуваннями аналітиків. Крім того, ADC чекає значного падіння обсягу витрат своїх клієнтів на телекомунікаційне обладнання, що також вплинуло на настрої учасників ринку.
На тлі зниження цін на золото за підсумками торгів знизилися котирування компаній гірничовидобувного сектора. Акції однієї з найбільших в світі компаній з видобутки міді Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. подешевшали на 0,2%. Також знизилися котирування золотовидобувної компанії Barrick Gold Corp. (-0,7%) і одного з найбільших в США виробників алюмінію - компанії Alcoa (-0,7%).
У енергетичному секторі на 0,4% і 0,9% відповідно, за підсумками торгів подешевшали акції найбільшої в світі нафтової компанії ExxonMobil Corp. і її менш крупного конкурента ConocoPhillips.
За підсумками торгів 20 листопада індекс Dow Jones знизився на 14,28 пункту (-0,14%) - до 10318,16 пункту, індекс Nasdaq - на 10,78 пункту (-0,5%) - до 2146,04 пункту, а індекс S&P впав на 3,52 пункту (-0,32%) - до 1091,38 пункту.