ua en ru

Фондові торги в США відкрилися 6 травня зниженням провідних індексів.

Фондові торги в США відкрилися 6 травня зниженням провідних індексів, передає РБК. Вплив на хід торгів сьогодні здійснюють статдані про рівень безробіття в США, а також продуктивності праці. Так, Міністерство праці США опублікувало сьогодні звіт, згідно з яким кількість первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за тиждень знизилася на 7 тис. - до 444 тис. Тим не менше, аналітики прогнозували більше зниження даного показника до рівня в 440 тис. Крім того, міністерство повідомило, що рівень продуктивності праці в США в I кварталі 2010 р., за попередніми даними, зріс на 3,6% порівняно з попереднім кварталом (прогноз - зростання на 2,5%).
На цьому тлі, а також з огляду на що виникають побоювання про поширення грецького кризи на інші країни єврозони, в мінусі почали торгуватися цінні папери провідних американських банків. У перші години сьогоднішньої сесії котирування найбільшого в США банку Bank of America Corp. опустилися на 1,43%. Також подешевшали акції Morgan Stanley (-1,40%), Wells Fargo & Co. (-0,83%) І J. P. Morgan Chase & Co. (-0,59%).
Більш складно складається ситуація з провідними іпотечними компаніями США. Зокрема, іпотечне агентство Freddie Mac. напередодні відзвітувало про квартальні збитки в 8 млрд дол і одночасно з цим звернулося до федерального уряду США з проханням виділити йому додаткову фінансову допомогу у розмірі 10,6 млрд дол - понад вже отриманих 50,7 млрд дол Такі показники призвели до падіння котирувань компанії на 5,59%. При цьому акції її "близнюка" - іпотечного агентства Fannie Mae, що знаходиться в схожій ситуації, в перші години торгів подешевшали на 3,6%.
Ще один фінансовий звіт, що не порадував інвесторів, прийшов сьогодні з Парижа, де французько-американський виробник телекомунікаційного устаткування Alcatel-Lucent відзвітував про чисті збитки в I кварталі 2010 р. у розмірі 515 млн євро. При цьому виручка Alcatel-Lucent скоротилася до 3,24 млрд євро, в результаті чого котирування компанії в перші години торгів впали на 9,27%.
Також у червоному секторі йдуть торги акціями енергетичних компаній США на тлі падіння нафтових котирувань. У перші години торгів цінні папери нафтового гіганта ExxonMobil Corp. втратили в ціні 0,6%, а його котирування основних конкурентів - Chevron Corp. і ConocoPhillips опустилися на 0,61% і 0,41% відповідно.
Більш успішно торгуються сьогодні папери Symantec Corp., Провідного виробника програмного забезпечення (ПЗ) для безпеки комп'ютерів. У перші години торгів вони зросли на 4,74% завдяки опублікованим фінансовим звітом, що порадував гравців показниками прибутку і збільшення продажів.
За станом на 17:45 за київським часом індекс Dow Jones опустився на 35,22 пункту (-0,32%) - до 10832,90 пункту, індекс S & P - на 4,49 пункту (-0,39%) - до 1161 , 41 пункту, а індекс Nasdaq знизився на 7,43 пункту (-0,31%) - до позначки в 2394,86 пункту.