ua en ru

Фондові торги в США відкрилися 22 лютого незначним підвищенням провідних індексів.

Фондові торги в США відкрилися 22 лютого незначним підвищенням провідних індексів. Циркулюючі на ринку чутки про те, що глава Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке найближчим часом оголосить про збереження базових ставок на колишньому низькому рівні дозволили укріпити позиції американським банкам. В результаті акції J.Р.Мorgan Chase & Co. подорожчали на відкритті на 1,4%, Bank Of America - на 1,5%, а Wells Fargo - на 1,6%.

На тлі успішних фінансових результатів на 0,5% подорожчали цінні папери рітейлера товарів для облаштування будинку Lowe's Cos, що зафіксував зростання прибутку за підсумками минулого кварталу на 27%. Крім того, компанія прогнозує збільшення продажів на 1-3% в поточному кварталі.

В той же час в червону зону пішли котирування найбільшої в світі нафтосервісної компанії Schlumberger (-6,2%), яка підтвердила свій намір придбати одного з найбільших в США виробників розчинів для буріння Smith International за 11,3 млрд дол. Операція буде здійснена в акціях. Тим часом дане повідомлення позитивно позначилося на котируваннях Smith International, які підвищилися на 6,1%.

Дешевшають і папери фармацевтичних компаній, включаючи Merck & Co (-1,9%) і Bristol-Мyers Squibb (-1,8%). Очікується, що Президент США Барак Обама обнародує сьогодні деталі плану з реформування системи охорони здоров'я.

Негативна динаміка котирувань нафтових ф'ючерсів призвела до зниження вартості цінних паперів нафтових гігантів ExxonМobil (-0,5%) і Chevron (-1%), а також ConocoРhillips (-0,2%).

Станом на 17:48 за київським часом індекс Dow Jones підвищився на 7,56 пункту (+0,07%) - до 10409,76 пункту, індекс S&Р - на 0,44 пункту (+0,05%), до 1109,72 пункту, індекс Nasdaq - на 1,84 пункту (+0,08%) і складає 2245,71 пункту.