ua en ru

Фондові торги в США 28 квітня відкрилися підвищенням провідних індексів.

Фондові торги в США 28 квітня відкрилися підвищенням провідних індексів, повідомляє РБК. Сьогодні на американському фондовому ринку після розпродажів напередодні відбувся технічний відскік вгору на тлі сприятливої корпоративної звітності, яка, схоже, затьмарила боргові проблеми Греції. Позитивним фоном для торгів послужили і прогнози про збереження ФРС США ключової ставки на мінімальному рівні. При цьому офіційні особи банку указують, що таке рішення буде обумовлено не тільки динамікою відновлення американської економіки, яку вони оцінюють як що прогресує, і рівнем безробіття, який вже три місяці тримається на помірному рівні в 9,7%, але і проблемною ситуацією в єврозоні.

Вдало торги склалися для виробника інтегральних мікросхем для пристроїв зв'язку Broadcom Corporation, оскільки анонсовані компанією дані про об'єм продажів за II квартал перевищують прогнози аналітиків. В результаті акції компанії додали в ціні 5,9%. Та ж тенденція спостерігається і серед котирувань акцій провідної хімічної компанії США Dow Chemical. Всупереч прогнозам, її чистий прибуток виріс майже в 20 разів - до 466 млн дол. Чиста виручка Dow Chemical за звітний період збільшилася на 48% - до 13,41 млрд дол. В результаті на відкритті торгової сесії акції компанії подорожчали на 3,8%.

Порадував інвесторів і фінансовий звіт найбільшого в світі виробника покриттів для ЖК-екранів Corning Inc. Об'єм продажів дисплеїв, що становить близько половини загальної виручки компанії, виріс більш ніж в два рази - до 787 млн дол. на тлі відновлення попиту на телевізіри і персональні комп'ютери. Акції компанії підвищилися в ціні на 1,5%.

Вже другий день підряд дорожчають на американських фондових торгах паперу американської багатопрофільної компанії 3М Co. (+1%), яка напередодні представила сприятливий фінансовий звіт.

Не дивлячись на те, що напередодні почалися слухання в сенаті США відносно найбільшого американського банку Goldman Sachs Group Inc., обвинуваченого в шахрайстві, торги відкрилися в "плюсі" для ряду компаній банківського сектора: акції Morgan Stanley, JP Morgan Chase&co., Bank of America подорожчали на 2,3%, 1,7% і 1,6% відповідно. Акції самого Goldman Sachs додали в ціні 1,7%.

За станом на 17:00 за київським часом індекс Dow Jones підвищився на 18,51 пункту (+0,17%) - до 11010,5 пункту, індекс S&Р - на 4,52 пункту (+0,38%) - до 1188,23 пункту, а індекс Nasdaq - на 2,51 пункту (+0,11%) - до 2474,02 пункту.