ua en ru

Фондові торги на біржових майданчиках США завершилися значним зниженням основних зведених індикаторів.

Фондові торги на американських біржових майданчиках завершилися значним зниженням основних зведених індикаторів, повідомляє РБК. На тлі тривог із приводу розростання грецької боргової кризи інвестори в США масово скидали будь-які ризиковані активи і прагнули сховатися в "безпечних" інструментах, таких як казначейські облігації США та золото. У ході вкрай волатильної торгової сесії падіння індексу Dow Jones Industrial Average в один момент складало майже 1000 пунктів. Після настільки глибокої просадки покупці повернулися на ринок, і до кінця сесії Dow відіграв більше половини втрат, але все одно закрився в мінусі на 3,2%.

Аналітики пов'язують панічне скидання акцій в середині торгів, що нагадав обвал ринків восени 2008 р. після банкрутства Lehman Brothers, з посилюванням боргових проблем у країнах єврозони. Новою "Грецією" можуть стати як Португалія, так і Іспанія з Ірландією, а в більш віддаленій перспективі і Великобританія з її поки ще вищими кредитними рейтингами. Тим не менш, таке різке падіння американських індексів стало відвертою несподіванкою - особливо у світлі впевнених показників зростання ВВП США в останні два квартали. Деякі аналітики і трейдери поспішили припустити, що причиною обвалу котирувань став технічний збій в системі торгів. Однак, за повідомленням фондової біржі NYSE, ніяких технічних проблем у її торговій системі зафіксовано не було.
За підсумками торгів 6 травня 2010 індекс Dow Jones впав на 347,8 пункту (-3,20%) - до 10520,32 пункту, індекс S & P 500 - на 37,75 пункту (-3,24%) - до 1128 , 15 пункту, а індекс Nasdaq - на 82,65 пункту (-3,44%) - до 2319,64 пункту.