ua en ru

Фондові торги в Японії завершилися сьогодні підвищенням індексу Nikkei на 1,22%

Фондові торги в Японії 22 липня 2011 р. завершилися підвищенням індексу Nikkei на 1,22% на тлі оптимізму інвесторів, пов'язаного з самітом Євросоюзу в Брюсселі і звітністю крупних американських компаній, повідомляє РБК.
В рамках саміту в Брюсселі лідерам єврозони вдалося узгодити другу програму допомоги Греції, що передбачає кредит на 109 млрд дол. і істотну участь приватного сектора. Ця програма надихнула фінансові ринки, тому що вперше з початку боргової кризи в Греції у інвесторів з'явилася надія, що країнам єврозони все ж таки вдалося знайти комплексний підхід до вирішення проблеми, а не просто "накачати" економіку Греції грошима.
Крім того, оприлюднені напередодні фінансові звіти американських компаній приємно здивували ринок. Особливо в зв'язку з цим слід зазначити звіт американського банку Morgan Stanley, що перевершив прогнози аналітиків. Трейдери очікують вдалого сезону і для японських компаній, які також можуть відзвітувати про значне зростання прибутків на тлі відновлення економіки країни після землетрусу.
Папери Canon Marketing підскочили в ціні на 7,2% на тлі підвищення компанією власного прогнозу на поточний фінансовий рік. Акції Tamron Co. (займається виробництвом фотооб'єктивів, лінз і елементів оптичних приладів) злетіли на 7,3% після того, як компанія підвищила власний прогноз по чистому прибутку на поточний фінансовий рік.
На закритті фондових торгів акції виробника будівельного устаткування Komatsu Ltd додали в ціні 2%, в той час як папери виробника електроніки Toshiba подорожчали на 2,4%. Відзначимо, що обидві компанії оприлюднять свої фінансові звіти наступного тижня.
Японські банки продовжили ралі четвертий торговельний день підряд на тлі сприятливого інформаційного фону, що створюється новинами з Європи. Лідером сектора в плані підвищення котирувань став найбільший за розміром активів японський банк Mitsubishi UFJ Financial Group, акції якого на закритті торгів виросли в ціні на 3,6%.
За підсумками торгів 22 липня 2011 р. індекс Nikkei підвищився на 121,72 пункту (+1,22%) і склав 10132,10 пункту. Курс долара до ієни знизився на 0,05 ієни по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті сесії 78,63 ієни/дол.