ua en ru

Фондові торги в Японії завершилися 22 листопада ц.р. зростанням індексу Nikkei на 0,93%

Фондові торги в Японії завершилися 22 листопада 2010 р. зростанням індексу Nikkei на 0,93%, передає РБК. Позитивний вплив на гравців зробили новини з Європи, де Євросоюз і Міжнародний валютний фонд (МВФ) заявили про плани виділити близько 100 млрд євро на порятунок банківського сектора Ірландії. Учасники ринку позитивно поставилися до подібного повідомлення, оскільки підтримка Ірландії дозволить уникнути поширення фінансових труднощів на банки інших європейських держав.
Новини з Європи благотворно позначилися на результатах торгів по акціях провідних фінансових компаній Японії. Так, котирування другого за ринковою вартістю банку країни Sumitomo Mitsui Financial Group підвищилися на 0,11%. Великим зростанням котирувань відзначилися брокерські агентства, зокрема, Nomura Holdings Inc. і Daiwa Securities Group Inc., цінні папери яких подорожчали на 1,42% і 1,0% відповідно.
У плюсі закрилися сьогодні і акції торговельних компаній Японії. За підсумками сесії цінні папери однієї з найбільших в Японії торгових компаній Kawasaki Kisen Kaisha виросли в ціні на 0,3%, а акції судноплавного транспортного підприємства Nippon Yusen додали на закритті торговельної площадки 0,28%.
Тим часом зростання цін на золото і промислові метали надало суттєву підтримку сировинним компаніям Країни висхідного сонця. Так, котирування Mitsui Mining & Smelting Co. підвищилися на 3,97%, у той час як акції найбільшого в Японії виробника нікелю Sumitomo Metal Mining Co. подорожчали на 2,48%. Крім того, котирування японської торгової компанії Mitsui & Co. підвищилися на 1,58%.
Успішним виявився перша сесія нового торгового тижня для низки провідних японських автовиробників. Акції найбільшого в світі автомобілебудівного концерну Toyota Motor Corp. закрилися в плюсі на 1,07%, а його конкурента - Nissan Motor - лише на 0,25%.
Зміцнили свої позиції на ринку цінні папери виробників електроніки, також закрилися в "зеленому" коридорі. Котирування одного з найбільших у світі виробників електроніки Sony Corp., що одержує більшу частину прибутку на зарубіжних ринках, піднялися на 0,34%, акції виробників оптики і фототехніки Canon Inc. і Nikon Corp. виросли в ціні на 1% і 1,53% відповідно, а папери виробника тестерів мікросхем пам'яті Advantest Corp. - на 2,14%.
За підсумками торгів 22 листопада ц.р. індекс Nikkei 225 виріс на 92,80 пункту (+0,93%) - до 10115,19 пункту. Курс долара до ієни підвищився на 0,05 ієни по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті торгів 83,45 ієни/дол.