ua en ru

Фондові торги в Японії сьогодні завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,29%

Фондові торги в Японії 23 квітня 2013 р. завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,29%. Основним приводом для розчарування інвесторів стали макроекономічні дані.

Згідно з останніми макроекономічними даними, промисловий сектор Китаю продемонстрував зниження активності. Індекс PMI (індекс менеджерів із закупівель), відповідно до публікації міжнародного банку HSBC і Markit Economics, в Китаї в квітня 2013 р. знизився до 50,5 в порівнянні з березневим показником в 51,6. Нові дані також розійшлися з очікуваннями аналітиків, що передбачали значення індексу на рівні 51,4 пункту.

Ще одним фактором, що зробив вплив на хід торгів, стало зміцнення ієни, яке не забарилося позначитися на динаміці котирувань крупних експортерів. Наблизившись до знакової позначки в 100 ієн за долар в ході попередньої торгової сесії, єна знову почала зміцнюватися. На цьому фоні цінні папери автовиробника Toyota Motor Corp. подешевшали на 0,7%, Nissan Motor - на 1,7%, а Mazda Motor - на 0,6%. Котирування виробників фототехніки Nikon Corp. додали в ціні 0,1%, а його конкурента Ricoh Co. подешевшали на 1,5%, у той час як котирування Canon піднялися на 2,3%.

Банківський сектор торгувався у "червоній" зоні. Котирування Sumitomo Mitsui знизилися на 0,8%, його конкурента Mizuho Financial Group - на 1,8%, а акції Minato Bank подешевшали на 1,7%.

Котирування японського виробника телекомунікаційного устаткування і техніки Oki Electric Industry Co. підскочили на 20,5%. Приводом для яскравого злету стала публікація в газеті Nikkei, де повідомлялося, що операційний прибуток компанії за фінансовий рік, що минув у березні 2013 р., може скласти 22 млрд ієн (222 млн дол), що практично вдвічі перевищує показник попереднього року.
Металургійний сектор продемонстрував наступну динаміку. Так, котирування Sumitomo Metal Mining піднялися на 0,6%, Nippon Steel - на 0,8%, у той час як акції JFE Holding подорожчали на 0,5%.

За підсумками торгів 23 квітня 2013 р. індекс Nikkei знизився на 0,29% і склав 13529,65 пункту. Курс долара до ієни знизився на 0,94 ієни по відношенню до курсу попереднього торгового дня і складав на закритті фондових торгів у Токіо 98,80 ієни/дол.