ua en ru

Фондові торги в Японії сьогодні завершилися зниженням індексу Nikkei на 1,68%

Провідний японський індекс Nikkei на закритті сьогоднішньої торгової сесії склав 8944,48 пункту, знизившись за підсумками дня на 1,68%. Котирування продовжили падіння другий день поспіль, після того як міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) знизило суверенний кредитний рейтинг США до AA+ з найвищої позначки AAA. Таким чином, вперше в історії провідна світова економіка була позбавлена ​​вищого кредитного рейтингу.
На цьому тлі котирування майже всіх компаній, що входять у розрахункову базу індексу Nikkei, перемістилися на негативну територію. За рідкісним винятком вони продемонстрували зниження в середньому на 2%. Акції японського банку Mitsubishi UFJ - великого власника американських держпаперів - знизилися в ціні більш ніж на 3%, папери найбільшого японського експортера - виробника електроніки - Sony Corp. втратили 1,53% вартості на тлі ослаблення долара по відношенню до ієни. Папери виробника електроніки Toshiba знизилися в ціні на 2,87%, виробника промислових роботів Fanuc - на 2,19%.
Зазначимо, що торговельна сесія в США 8 серпня завершилася вкрай невдало. В цілому, сесія проходила на різко негативному зовнішньому фоні після обвалу на азіатських торгових майданчиках. Зазначимо, що й сьогодні ситуація на азіатських ринках виглядає не найкращим чином. На момент закриття торгів у Токіо гонконгський індекс Hang Seng знизився на 3,02%, південнокорейський KOSPI - на 3,6%, шанхайський Shanghai Composite зумів переміститися в незначний плюс (+0,1%) після зниження в ранкові години торгів на 3, 5%.
За підсумками торгів 9 серпня 2011 р. індекс Nikkei знизився на 1,68% і склав 8944,48 пункту. Курс долара до ієни знизився на 0,46 ієни по відношенню до курсу попереднього торгового дня і досяг на закриття торгів 77,31 ієни/дол.