ua en ru

Фондові торги в Японії сьогодні завершилися підвищенням індексу Nikkei на 1,76%

Фондові торги в Японії 20 квітня 2011 р. завершилися підвищенням індексу Nikkei на 1,76% слідом за підйомом біржових індикаторів на американських майданчиках. У центрі уваги інвесторів опинилися корпоративні новини. Напередодні відзвітували відразу кілька великих американських компаній, багато в чому динаміку котирувань на японських торгах визначив звіт американської високотехнологічної компанії Intel. Чистий прибуток найбільшого в світі виробника мікрочіпів в I кварталі 2011 р. виріс на 29% і склала 3,2 млрд дол. Звіт компанії викликав тенденцію закривати "короткі" позиції, відзначають аналітики, передає РБК.
"Ринок відновлюється, але це не що інше як спекулятивний ріст. Інвестори не будуть вкладати кошти в довгострокові проекти, поки не побачать результатів японських компаній", - упевнені експерти з Tachibana Securities.
У цілому гравців фондового ринку вразили результати Intel, на тлі чого стали рости в ціні папери японських компаній - виробників електроніки. Котирування Advantest виросли на 3,35%, а Tokyo Electron - на 4,07%. Відзначимо, що позитивної тенденції сприяла і ослаблення ієни, що традиційно добре позначається на японських експортерах.
На позитивній території завершили сесію і котирування фінансового сектору Японії. Акції найбільшого в країні банку Mitsubishi UFJ подорожчали на 0,8%, його конкурента Mizuho - на 1,6%.
Крім того, сприятливо склалися торги для нафтогазових і гронодобивающіх компаній Японії на тлі підвищення ціни на золото в ході торгів до історичного внутрішньоденного максимуму в 1500,5 дол. за тройську унцію і підвищення ціни на нафту. Папери найбільших представників цих секторів - Sumitomo Metal Mining і Inpex виросли в ціні на 2,53% і 3,09% відповідно.
Акції Kawaski Heavy Industries подорожчали на 2,61%, його конкурента Mitsubishi Heavy Industries - на 2,98% на тлі інформації в японській діловій пресі про те, що компанії нарощують виробництво промислових електрогенераторів.
За підсумками торгів 20 квітня 2011 р. індекс Nikkei підвищився на 165,79 пункту (+1,76%) і склав 9606,82 пункту. Курс долара до ієни підвищився на 0,32 ієни по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті торгів 82,76 ієни/дол.