ua en ru

Фондові торги в Японії 9 січня закрилися зниженням індексу Nikkei на 1,50%

Фондові торги в Японії закрилися сьогодні помітним зниженням індексу Nikkei на 1,50%.

Фондові торги в Японії закрилися сьогодні помітним зниженням індексу Nikkei на 1,50%. Після сильного зростання в ході попередньої сесії, індекс токійської біржі "просів" на тлі очікування даних по американському ринку праці і впав нижче бар'єру до 16000 пунктів.
Сьогодні міністерство праці США опублікує звіт за первинними заявками на допомогу з безробіття за тиждень 21-27 грудня 2013 р. Експерти очікують невеликого зниження показника - до 335 тис. звернень. Завтра вийде доповідь щодо створення робочих місць в несільськогосподарських галузях за грудень 2013 р. Аналітики побоюються зниження показника до 195 тис. місць. Всі ці дані дуже важливі для розуміння темпів відновлення американської економіки і скорочення програми "кількісного пом'якшення" в США.

Тим не менш, у середньо - і довгостроковій перспективі котирування японських компаній будуть рости, впевнені місцеві аналітики. Крім того, якщо кількість створених вакансій все ж перевищить позначку в 200 тис., можна буде чекати підвищення довгострокової процентної ставки у США.

Крім того, зниження токійського індексу посилило незначне зміцнення ієни і прагнення гравців ринку зафіксувати прибуток після зростання на 300 пунктів в ході попередньої сесії.

У трійці лідерів за підсумками сесії 9 січня 2014 р. в Токіо знаходяться виробник побутової електроніки Oki Electric Industry (+4,3%), відомий виробник фотоапаратури Fujifilm (+3,9%) і корпорація Sony (+3,8%).

Серед фірм, чиї котирування знизилися сильніше за все, варто виділити холдингову компанію роздрібної торгівлі Fast Retailing (-3,8%), виробника скловолокна Nitto Boseki (-3,4%) і виробника дисплеїв Nippon Electric Glass (-3,3%).

Торги по акціях японських автовиробників закрилися переважно в "червоній" зоні. Акції Nissan Motor знизилися на 0,3%, котирування Mitsubishi Motors піднялися на 0,4%, ціна паперів Toyota Motor знизилася на 0,5%, а ринкова капіталізація Honda Motor також знизилася на 0,5%.

За підсумками торгів 9 січня 2014 р. індекс Nikkei знизився на 1,50% і склав 15880,33 пункту. Курс долара до ієни знизився по відношенню до курсу попереднього торгового дня на 0,01 ієни і склав на закритті фондових торгів 104,89 ієни/дол.