ua en ru

Фондові торги в Японії 9 грудня завершилися пониженням індексу Nikkei на 1,44%

Фондові торги в Японії 9 грудня 2011 р. завершилися пониженням індексу Nikkei на 1,44% (128,12 пункту) і склав 8536,46 пункту. Курс долара до ієни знизився на закритті торгів на 0,1 ієни по відношенню до курсу попереднього дня і склав 77,57 ієни/дол.
Акції найбільшого публічного кредитора країни Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. подешевшали на 1,2%. Котирування виробника споживчої електроніки Sony Corp., 20% продажів якого доводиться на ринки Європи, відступили на 3%.
Ринкова капіталізація Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. зменшилася на 5,4% після пониження аналітиками Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Co. оцінки акцій логістичної компанії. Папери Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) виросли в ціні на 2,1%; міністр торгівлі Японії сьогодні заявив, що уряд країни поки не віддавало доручення про виділення фінансової допомоги цієї компанії, яка є оператором АЕС «Фукусіма-1».
Хімічна компанія Teijin Ltd. додала в свій актив 2,5%; виробник синтетичних волокон уклав контракт з найбільшим американським автоконцерном General Motors Co., який передбачає спільну розробку комплектуючих з вуглецевого волокна.