ua en ru

Фондові торги в Японії 6 травня завершилися зниженням індексу Nikkei на 1,5%

Фондові торги в Японії 6 травня 2011 р. завершилися зниженням індексу Nikkei на 1,5% після того, як негативна статистика з безробіття і продуктивності праці в США, а також зниження вартості нафти майже до дворічного мінімуму збільшили побоювання інвесторів навколо відновлення світової економіки, передає РБК.
Акції найбільшого в світі автомобілебудівного концерну Toyota Motor Corp.подешевшали на 2,4%; виробника електроніки Canon Inc., 80% виручки якого припадає на експортні товари, - на 2,7% слідом за зміцненням ієни, що автоматично знижує очікуваний обсяг прибутку для японських постачальників товарів за кордон.
Котирування найбільшої нафтогазової групи Японії - Inpex Corp. "Просіли" на 5,8%, найбільшого в країні сировинного трейдера - Mitsubishi Corp. - На 2,4%.
Папери виробника автомобілів Subaru Fuji Heavy Industries Ltd. втратили в ціні 3,3%. Honda Motor Co., 80% виручки якої припадає на експортні товари, втратила 4,7% капіталізації після публікації повідомлення про припинення роботи заводу компанії по виробництву комплектуючих до КНР.
Ринкова капіталізація виробника промислових роботів Fanuc Corp. яка постачає 75% своєї продукції за кордон, знизилася на 3,1%.
За підсумками торгів 6 травня 2011 р. індекс Nikkei знизився на 145 пунктів (-1,5%) і склав 9859,20 пункту. Курс долара до ієни склав на закритті торгів 80,48 ієни / дол. У попередні три дні фондові торги в Японії не проводилися у зв'язку з національними святами.