ua en ru

Фондові торги в Японії 6 грудня завершилися підвищенням індексу Nikkei на 1,39%

Фондові торги в Японії 6 грудня 2011 р. завершилися підвищенням індексу Nikkei на 1,39%. Песимізм інвесторів був обумовлений поміщенням аналітиками міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's (S&P) суверенних кредитних рейтингів 15 країн єврозони на перегляд з можливим пониженням. В повідомленні S&P зазначалося, що агентство ухвалило дане рішення на підставі систематичних потрясінь у фінансовій сфері Євросоюзу, які аналітики S&P спостерігають протягом останніх декількох тижнів. На перегляд з можливим зниженням був поміщений короткостроковий рейтинг Кіпру, довгостроковий рейтинг республіки вже знаходиться на перегляді. Відносно Греції, що знаходиться на межі дефолту, подібні дії не застосовувалися.
Акції Toyota Motor Corp. знизилися в ціні на 1,87% напередодні публікації найбільшим у світі автовиробником відкладеного у зв'язку з повінню в Таїланді прогнозу на IV квартал 2011-12 фінансового року, який закінчиться 31 березня 2012 р. Інвестори, які побоюються зниження основних показників, позбувалися паперів підприємства.
Папери конкурентів компанії - Nissan Motor знизилися в ціні на 1,4%, Honda Motor Co. - подорожчали на 0,16%.
Ринкова капіталізація Tokio Marine Holdings Inc. зменшилася на 3,9%; страхова компанія скоротила прогноз чистого прибутку на 2011-12 фінансовий рік, що обумовлено зниженням активу по відкладеним податковим вимогам.
Котирування виробника оптики і фототехніки Olympus Corp. підвищилися на 8,61% після виходу повідомлення про те, що незалежна комісія, що розслідує приховування компанією в 1990-х рр. інвестиційних збитків, не змогла встановити факт зв'язку топ-менеджменту компанії з організованою злочинністю.
Вартість паперів холдингової компанії Meiji Holdings Co. знизилася на 9,26%.
Акції Tosoh Corp. подешевшали на 4,8% після зниження аналітиками Mizuho Securities Co. рейтингу виробника каустичної соди.
За підсумками торговельної сесії 6 грудня 2011 р. індекс Nikkei знизився на 120,82 пункту (-1,39%) і склав 8575,16 пункту. Курс долара до ієни знизився на закриття торгів на 0,06 ієни по відношенню до курсу попереднього дня і склав 77,71 ієни/дол.