ua en ru

Фондові торги в Японії 3 березня завершилися підвищенням індексу Nikkei на 0,89%

Фондові торги в Японії завершилися 3 березня 2011 г. підвищенням індексу Nikkei. Інвестори з оптимізмом сприйняли макроекономічну статистику, яка вийшла напередодні в США, згідно з якою обстановка на ринку праці покращилася. Настільки обнадійливі дані змогли переважити негатив останніх днів, пов'язаний з обстановкою на Близькому Сході і стурбованістю інвесторів щодо зростання ціни на нафту.
Акції найбільшого в світі виробника шин - компанії Bridgestone - піднялися в ціні на 2,2%, папери виробника промислових роботів Fanuc, що одержує майже 80% виручки від реалізації продукції за кордоном, підросли в ціні на 1,2%. Помітне зростання продемонстрували і котирування верстатобудівної компанії Okuma (+6,3%) на фоні підвищення рекомендацій по цінних паперах компанії з боку експертів Nomura Holdings Inc.
Акції провідного виробника контрольного устаткування для напівпровідникової промисловості Advantest Corp. подорожчали на 1,5% на фоні того, як аналітики JPMorgan Chase & Co. підвищили рекомендації по цінних паперах компанії у зв'язку з підвищенням прогнозу по всьому сектору. На цьому фоні в істотний "плюс" пішли котирування Elpida Memory Inc. (одного з великих виробників карт пам'яті), які підвищилися на 2,3%. Акції виробника напівпровідників Oki Electric Industry Co. піднялися в ціні на 2,9%.
Представлені напередодні дані від приватної організації ADP, що відстежує ситуацію на ринку праці США, свідчать про те, що число робочих місць у лютому 2011 р. збільшилася на 217 тис. У той же час аналітики очікували не такого значного зростання показника (180 тис.).Федеральна резервна система США також відзначила поліпшення обстановки на ринку праці США, підтримуване збільшенням обсягу продажів рітейлерів і "солідним зростанням" промвиробництва.
За підсумками торгів 3 березня 2011 р. індекс Nikkei підвищився на 93,64 пункту (+0,89%) і склав 10586,02 пункту. Курс долара до ієни знизився на 0,13 ієни по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті торгів 81,83 ієни/дол.