ua en ru

Фондові торги в Японії 3 лютого завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,51%

Фондові торги в Японії 3 лютого 2012 р. завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,51%. В основному динаміка котирувань залежала від корпоративних новин, опублікованих впродовж сесії, а також від інформації з-за кордону.

Зокрема, сьогодні в США буде опублікована важлива доповідь, в якій Міністерство праці країни повідомить про рівень безробіття за підсумками січня 2012 р. Аналітики чекають, що в порівнянні з показником попереднього місяця показник не зміниться і складе 8,5%.
Напередодні публікації доповіді інвестори проявили песимізм, що негативно відбилося на котируваннях фінансового сектору. Акції крупних банків Японії Sumitomo Mitsui і Mizuho подешевшали на 1,1% і 0,8% відповідно.

У сегменті корпоративних новин інвестори звернули увагу на виробників електроніки. Зокрема, одночасно із закінченням сесії свої звіти опублікували крупні виробники цифрових камер Nikon і Canon. Напередодні публікації акції Nikon подешевшали на 1%. Тим часом котирування Canon, навпаки, підвищилися на 2%, що стримало зниження японських індексів за підсумками сесії.

За підсумками торгів 3 лютого 2012 р. індекс Nikkei знизився на 44,89 пункту (-0,51%) і склав 8831,93 пункту. Курс долара до ієни підвищився на 0,05 ієн по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті торгів 76,19 ієни/дол.

Нагадаємо, фондові торги в США 2 лютого завершилися незначною зміною індексів.