ua en ru

Фондові торги в Японії 29 березня 2012 р. завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,67%

Фондові торги в Японії 29 березня 2012 р. завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,67%. Негативна динаміка обумовлена головним чином новинами з-за кордону, зокрема - макроекономічними даними США. Нагадаємо, обсяг замовлень на товари тривалого користування в США, згідно з опублікованим напередодні доповіді Міністерства торгівлі, в лютому 2012 р. порівняно з попереднім місяцем виріс на 2,2%. Експерти прогнозували, що за підсумками минулого місяця показник зросте на 2,9%.

Фінансовий сектор Країни висхідного сонця на цьому тлі пішов в "мінус". "Велика трійка" японських банків відзначилася значним зниженням котирувань. Акції найбільшої фінансової установи в країні Mitsubishi UFJ подешевшали на 2,3%, а його конкурентів Sumitomo Mitsui і Mizuho - на 1,5% і 1,4% відповідно.

Крім того, на фоні новин зі США в "червоній" зоні завершилися торги і для японських експортерів, чому також сприяло й зміцнення ієни по відношенню до долара. Зокрема, котирування акцій виробника електроніки Hitachi опустилися на 3,4%, а його конкурентів Kyocera і Toshiba - на 1,9% і 1,1% відповідно. Акції виробників цифрових камер Canon і Nikon також подешевшали - на 1% і 0,7% відповідно.

Акції металургійних компаній також подешевшали на тлі зниження цін на метали. Зокрема, цінні папери виробників сталі Nippon Steel і JFE Holdings опустилися в ціні на 3%.

За підсумками торгів 29 березня 2012 р. індекс Nikkei знизився на 0,67% і склав 10114,79 пункту. Курс долара до ієни знизився на 0,19 ієни по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті торгів 82,67 ієни/дол.