ua en ru

Фондові торги в Японії 29 липня завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,69%

Фондові торги в Японії 29 липня завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,69%. В основному недолік активності інвесторів був обумовлений розчарувала їх новинами високотехнологічного сектора, передає РБК.
Так, в ході сесії провідні виробники ігрових систем Країни висхідного сонця Nintendo і Sony знизили свої прогнози по прибутку за поточний фінансовий рік. Так, рішення Nintendo було викликано вкрай низькими показниками продажів нової ігрової приставки Nintendo 3DS. Sony ж вирішила переглянути прогноз через зниження попиту на її телевізори.
Дані фактори також вплинули і на фінансові показники обох компаній за підсумками поточного I кварталу 2011-2012 фінансового року: згідно з опублікованими напередодні звітам, і Sony, і Nintendo отримали чисті збитки.На момент закриття торгової сесії котирування Nintendo обвалилися на 13%, а Sony - на 3,3%.
Крім того, негативно на японський ринок акцій впливає і ситуація в США, де конгрес до цих пір не прийняв єдиного рішення щодо кредитного ліміту.Напередодні в палаті представників конгресу мало відбутися голосування щодо питання збільшення стелі держборгу. Очікувалося, що на ньому буде розглядатися план по збільшенню верхніх меж запозичення, розроблений Республіканською партією. Однак пізніше голосування було з невідомої причини перенесено на невизначений термін.
Нагадаємо, якщо в США не буде досягнутий договір про підвищення верхніх меж запозичень, 2 серпня 2011 країну чекає дефолт за її борговими зобов'язаннями. На даний момент зовнішній борг Вашингтона становить 14,3 трлн дол., дефіцит бюджету країни - 1,5 трлн дол.
Ситуація в США продовжує чинити негативний вплив на банки Японії. Найбільший в країні фінансовий інститут Mitsubishi UFJ продемонстрував зниження котирувань на 1,3%. Його конкуренти також закрилися в червоній зоні: акції Mizuho подешевшали на 1,6%, а Sumitomo Mitsui - на 1,1%.
За підсумками торгів 29 липня ц.р. індекс Nikkei опустився на 68,32 пункту (-0,69%) і склав 9833,03 пункту. Курс долара до ієни знизився на 0,13 ієни по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті торгів 77,72 ієни/дол.