ua en ru

Фондові торги в Японії 26 січня завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,39%

Фондові торги в Японії 26 січня 2012 р. завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,39%. Тиск на ринок чинять новини з Європи, зокрема, тривалі переговори про реструктуризацію держборгу Греції. Якщо владі країни не вдасться домовитися з представниками приватного сектору, Афіни не отримають чергового траншу допомоги від міжнародних кредиторів, що, у свою чергу, може спричинити нездатність розплатитися з боргами по зобов'язаннях строком до 20 березня ц. р.

"Велика трійка" найбільших банків Японії на цьому фоні відзначилася пониженням котирувань. Акції всіх трьох провідних представників фінансового сектору - Mitsubishi UFJ Financial, Mizuho Financial Group і Sumitomo Mitsui - подешевшали за підсумками сесії в середньому на 0,9%.

У "мінусі" завершилися торги і для основних експортерів Японії. Акції компанії з виробництва електроніки Toshiba і крупного виробника цифрових камер Canon подешевшали на 1,2% і 0,7% відповідно.

Корпоративні новини також зробили негативний вплив на японський ринок акцій. Так, раніше сьогодні виробник електроніки Hitachi Construction опублікував фінансовий звіт за підсумками 9 місяців 2011-2012 фінансового року. Незважаючи на зростання чистого прибутку майже вдвічі, результати компанії виявилися нижчими за очікування аналітиків. Акції Hitachi за підсумками сесії подешевшали на 3,2%.

За підсумками торгів 26 січня ц. р. індекс Nikkei знизився на 34,22 пункту (-0,39%) і склав 8849,47 пункту. Курс долара до ієни знизився на 0,3 ієн по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті торгів 77,63 ієни/дол.