ua en ru

Фондові торги в Японії 26 травня завершилися зростанням індексу Nikkei на 0,66%.

Фондові торги в Японії 26 травня 2010 р. завершилися незначним зростанням індексу Nikkei - на 0,66%, повідомляє РБК. Після сильного падіння індексу на попередній сесії на 3%, викликаного загальною недовірою інвесторів до ризикових активів, таким як нафта і високодоходні валюти, сьогодні хвилювання гравців частково стихли. Проте, тривожні очікування не залишали учасників ринку, цього разу у зв'язку з політичною кризою, що вибухнула на Корейському півострові, і невизначеністю в питанні його дозволу.

На цьому фоні трохи виросли котирування найбільшого по ринковій капіталізації банку Японії Mitsubishi UFJ Financial Group - на 0,69%. Також в зеленому секторі закрилася сесія для акцій другого за ринковою вартістю банку Sumitomo Mitsui Financial Group (+1,51%) і Mizuho Financial (+0,61%).

З позитивним результатом сьогодні закрилися торги і для ряду японських торгових компаній, яким вдалося відіграти свої позиції після попереднього обвалу. Зокрема, на 4,27% за підсумками торгової сесії подорожчали цінні папери компанії Kawasaki Kisen. Котирування судноплавної транспортної компанії Mitsui O.S.K.lines Ltd. виросли на 5,0%, а її конкурента - компанії Nippon Yusen - на 3,21%.

Також успішно склалася сьогоднішня торгова сесія для японського виробника електроніки і комп'ютерів - компанії Toshiba Corp. Цінні папери корпорації подорожчали на 0,9%, після того, як стало відомо про наміри Toshiba спільно з американськими інвесторами вкласти 200 млн дол. в проекти корпорації USEC Inc., що займається збагаченням урану для ядерних електростанцій.

За підсумками торгів 26 травня 2010 р. індекс Nikkei 225 підвищився на 62,77 пункту (+0,66%) - до 9522,66 пункту. Курс долара до ієни знизився на 0,37 ієн по відношенню до курсу попереднього торгового дня і до кінця сесії на Токійській фондовій біржі складав 90,27 ієни/дол.