ua en ru

Фондові торги в Японії 26 червня завершилися зниженням індексу Nikkei на 1,04%

Фондові торги в Японії 26 червня 2013 завершилися пониженням індексу Nikkei на 1,04%. Основним приводом для настільки негативної динаміки залишаються побоювання інвесторів щодо розвитку подій в КНР і стрес-тестів китайська банківської системи. Нещодавнє підвищення ставок міжбанківського кредитування викликало занепокоєння, що проблеми китайської банківської системи можуть негативно відбитися на світовому економічному зростанні, що не забарилося позначитися на настрої інвесторів.

Крім того, негативний фон торгів також підтримує зроблену раніше заяву глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанке, який повідомив, що Центробанк може вже цього року почати згортання програми "кількісного пом'якшення" і повністю відмовитися від неї вже в 2014 р.

Завершилася торгова сесія відзначилася високою волатильністю провідного індексу. Так, на початку торгів Nikkei додав 1,7% на тлі сильних макроекономічних даних із США. Торговельну сесію індекс закрив у мінусі, незважаючи на те, що і в другій половині дня неодноразово залишав "червоне" поле.

Великі експортери пішли в упевнений мінус. Котирування Canon Inc. просіли на 0,2%, цінні папери Ricoh Co. Ltd. подешевшали на 1,5%, Fujifilm Holdings - на 0,7%, у той час як акції Casio Computer Co. втратили в ціні 2%.

Великі автовиробники продемонстрували змішану динаміку. Ринкова капіталізація Toyota Motor збільшилася на 0,5%, в той час як вартість паперів її конкурентів Nissan Motor Co. і Mazda Motor Co. скоротилася на 1,2% і 1,09% відповідно.

Японські фінансові установи також не відрізниш однаковістю. Котирування Sumitomo Mitsui піднялися на 0,6%, акції Daiwa Securities Group просіли більш ніж на 2%, в той час як цінні папери Minato Bank додали в ціні 0,64%, а Nomura Holdings - подешевшали на 1,8%.
За підсумками торгів 26 червня 2013 р. індекс Nikkei знизився на 1,04% і склав 12834,01 пункту. Курс долара до ієни підвищився по відношенню до курсу попереднього торгового дня на 0,26 ієни і складав на закритті фондових торгів у Токіо 97,73 ієни/дол.