ua en ru

Фондові торги в Японії 25 лютого завершилися зростанням індексу Nikkei на 0,71%

Фондові торги в Японії 25 лютого 2011 р. завершилися зростанням індексу Nikkei на 0,71% на фоні зниження цін на нафту і макроекономічних новин, які послабили побоювання інвесторів з приводу ситуації на Близькому Сході, передає РБК.
Крім того, позитив на ринку був обумовлений макроекономічними новинами. Так, індекс споживчих цін в Японії в січні 2011 р. не змінився в річному обчисленні і знизився в порівнянні з груднем 2010 р.
У лідери підвищення сьогодні вийшла низка японських експортерів, незважаючи на незначне зміцнення ієни по відношенню до долара. У автомобілебудівному секторі лідирують найбільший виробник автомобілів у світі Toyota Motor і її конкурент Honda Motor - їх акції виросли на 2,2% і 1,9% відповідно. Котирування інших представників даного сегмента підвищилися менш значно - папери Mitsubishi Motors і Nissan Motor виросли на 0,9% і 0,7%.
Серед виробників електроніки найбільш значним зростанням відзначилися Toshiba і Nikon - їх акції підскочили на 3,1% і 2% відповідно. Також підвищилися котирування виробника ігрових платформ Nintendo - зростання склало 1,5%.
Також успішно закрилася сесія і для фінансових інститутів Японії. Найбільший у країні банк Mitsubishi UFJ Financial завершив торги в "плюсі", зростання його котирувань склав 0,7%. Папери його конкурентів Mizuho Financial і Sumitomo Mitsui Financial подорожчали на 1,9% і 0,7%.
Новини про зниження цін на нафту викликали змішану реакцію котирувань сировинного сектора. Серед нафтовидобувних компаній зростанням відзначилися Japan Petroleum Exploration і Inpex - 0,8% і 0,4% відповідно, а серед виробників сталі - Sumitomo Metal Industries і JFE Holdings, чиї акції подорожчали на 1% і 0,3%. У той же час папери нафтової JX Holdings знизилися на 0,4%, а сталеливарної Nippon Steel - на 0,7%.
За підсумками торгів 25 лютого 2011 р. індекс Nikkei підвищився на 74,05 пункту (+0,71%) і склав 10526,76 пункту. Курс долара до ієни знизився на 0,07 ієн по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті торгів 81,96 ієни/дол.