ua en ru

Фондові торги в Японії 24 червня завершилися зниженням індексу на 1,26%

Фондові торги в Японії 24 червня 2013 р. завершилися пониженням індексу Nikkei на 1,26% при збереженні волатильності і деякому ослабленні ієни, яке, однак, не змогло підтримати фондовий ринок.

Певний тренд до зростання котирувань намітився на відкритті фондових торгів в Японії, проте він швидко зійшов на "ні" і біржа завершила торговельний день в "червоній" зоні.

Американські біржі завершили день різноспрямованим рухом індексів. Головною причиною побоювань інвесторів залишається зроблена раніше заява глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанке про те, що Центробанк може вже цього року почати скорочення політики "кількісного пом'якшення" за умови, якщо економіка країни буде і надалі демонструвати ознаки оздоровлення. Повністю програма може бути згорнута вже наступного року.

У ході сесії зростанням котирувань відзначилися японський виробник вимірювального обладнання Advantest Corp. (Акції подорожчали на 4,18%), оператор "Фукусіми" Tokyo Electric Power (акції виросли на 3,42%) і страхова Dai-ichi Life Insurance (+1, 21%).

Пониженням котирувань відзначилися японські компанії-експортери, в тому числі автомобілебудівна Nissan Motor (котирування знизилися на 2,82%), виробник електроніки Hitachi (-2,94%), будівельна Hitachi Construction (-2,8%) і виробник будівельного устаткування Komatsu (-4,05%).

За підсумками торгів 24 червня 2013 р. індекс Nikkei знизився на 1,26% і склав 13062,78 пункту. Курс долара до ієни підвищився по відношенню до курсу попереднього торгового дня на 0,62 ієни і складав на закритті фондових торгів у Токіо 98,41 ієни/дол.