ua en ru

Фондові торги в Японії 22 жовтня завершилися підвищенням індексу Nikkei вперше за три торгові сесії

Фондові торги в Японії 22 жовтня завершилися підвищенням індексу Nikkei вперше за три торгові сесії на тлі сприятливих корпоративних і макроекономічних новин. Напередодні Міністерство праці США представило дані по числу первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за тиждень, що завершився 16 жовтня, передає РБК. Представлені дані перевершили прогнози аналітиків і вселили упевненість у відновленні світової економіки. Цю впевненість підтримують і фінансові звіти компаній, які продовжують радувати інвесторів. У цілому, на фондових торгах намітилася позитивна тенденція.
Акції японської Mitsui O.S.K. Lines Ltd., Що займається вантажоперевезеннями, додали в ціни 2% на тлі інформації про те, що фінансові результати компанії можуть виявитися краще, ніж прогнозували аналітики. Котирування Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. - другого за величиною японського банку, акції якого торгуються на фондовій біржі, додали 1,4%. Сприятливо склалися торги і для компанії-експортера Canon. Котирування японського виробника фототехніки, який отримує близько 80% виручки від реалізації продукції за кордоном, виросли на 1,6% на тлі деякого зміцнення долара по відношенню до ієни, зафіксованого напередодні ввечері.
Ослаблення ієни підтримало котирування і інших японських експортерів, що входять у розрахункову базу індексу Nikkei. Так, на закритті торгової сесії в "плюсі" опинилися котирування автомобілебудівних компаній Mitsubishi Motor (+1%), Nissan Motor (+0,27%) і Toyota Motor (+0,90%), а також виробників електроніки Sony Corp. (+1%) і Toshiba Corp. (+0,25%).
За підсумками торгів 22 жовтня 2010 р. індекс Nikkei 225 піднявся на 50,23 пункту (+0,54%) - до 9426,71 пункту. Курс долара до ієни знизився на 0,06 ієни по відношенню до курсу попереднього дня і склав на закритті торгів 81,12 ієни/дол.