ua en ru

Фондові торги в Японії 21 вересня завершилися підвищенням індексу Nikkei на 0,3%

Фондові торги в Японії 21 вересня 2011 р. завершилися підвищенням індексу Nikkei на 0,3% після публікації розрахованого фахівцями дослідницької організації Conference Board індексу випереджальних економічних показників Китаю за липень ц.р. Показник виріс на 0,6%, що вселило інвесторам оптимізм слідом за виходом чергового прогнозу МВФ щодо зростання світової економіки; експерти фонду очікують, що глобальний ВВП збільшиться на 4% за підсумками 2011 р. проти приводившихся раніше 4,3%. Учасники ринку також перебувають у піднесеному настрої напередодні сьогоднішнього засідання керуючих Федеральною резервною системою (ФРС) США, на якому, як очікується, будуть озвучені заходи щодо стимулювання провідної світової економіки.
Цінні папери японських компаній, що поставляють свою продукцію в Китай, підвищилися в ціні. Вартість акцій виробника промислових роботів Fanuc Corp. виросла на 1,4%, виробника будівельного устаткування Komatsu Ltd. - На 1,1%.
Виробник мінікарів - дочірня структура японської корпорації Toyota Motor Corp. - Daihatsu додав до свого активу 4,9%, 20 вересня почалися продажі нової моделі компанії, витрата бензину якої на 30 км складає 1 л.
Акції виробників напівпровідників і мікропроцесорів пішли в мінус після пониження аналітиками інвестиційного банку Nomura прогнозу продажів представників сектора на 2012 р.
Котирування виробника кремнієвих пластин для мікроелектроніки Sumco Corp. знизилися на 6,1% після пониження аналітиками Goldman Sachs Group Inc. оцінки паперів компанії. Вартість паперів найбільшого в світі виробника контрольно-вимірювального обладнання Advantest Corp. зменшилася на 2,6% після пониження аналітиками JPMorgan Chase & Co. оцінки паперів компанії.
За підсумками торгів 21 вересня ц.р. індекс Nikkei підвищився на 26,37 пункту (+0,3%) і склав 8747,61 пункту. Курс долара до ієни знизився на 0,14 ієни по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті торгів 76,31 ієни/дол.