ua en ru

Фондові торги в Японії 21 жовтня завершилися незначним пониженням індексу Nikkei

Фондові торги в Японії 21 жовтня 2011 р. завершилися незначним пониженням індексу Nikkei на 0,04% напередодні саміту за участю голів країн-членів Євросоюзу (ЄС), на якому планується схвалити збільшення європейського стабфонду до 1,3 млрд дол.
Розпродажам в ході сесії сприяв песимізм інвесторів, викликаний виходом спільного комюніке лідерів двох провідних економік ЄС - Президента Франції Ніколя Саркозі і канцлера ФРН Ангели Меркель, в якому вони повідомили, що голови країн-членів блоку 23 жовтня ц. р. обговорюватимуть варіанти розв'язання боргової кризи на майбутньому саміті в Брюсселі, проте всі рішення відкладаються до повторної зустрічі, яка відбудеться наступного тижня, ймовірно, 26 жовтня. У франко-німецькій заяві також говориться, що необхідно негайно почати переговори з банками - утримувачами грецьких держоблігацій про вагоміший внесок в зусилля з ослаблення боргового тягаря Греції.
Акції найбільшого за величиною банку Японії Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. подешевшали на 0,9%.
Котирування Tokio Marine Holdings Ltd. знизилися на 4% після пониження аналітиками Jefferies оцінки акцій страхової компанії до "нижче за ринок".
Виробник пластикових автокомплектуючих і компонентів для електропродукції Enplas Corp. додав у свій актив 7,7% після публікації фінансових результатів за I півріччя поточного фінансового року, що опинилися краще за ринкові очікування.
За підсумками торгів 21 жовтня 2011 р. індекс Nikkei знизився на 3,26 пункту (-0,04%) і склав 8678,89 пункту. Курс долара до ієни знизився по відношенню до курсу попереднього торгового дня на 0,04 ієн і склав на закритті торгів 76,75 ієни/дол.