ua en ru

Фондові торги в Японії 20 лютого завершилися підвищенням Nikkei на 1,08%

Фондові торги в Японії 20 лютого 2012 р. завершилися підвищенням індексу Nikkei на 1,08%. Інвестори проявили оптимізм у зв'язку з наближенням засіданням Єврогрупи.

Сьогодні в Брюсселі має відбутися зустріч глав фінансових відомств країн єврозони, на якій обговорюватиметься питання виділення Греції чергового кредитного траншу, а також списання частини боргу приватних кредиторів. В основному експерти очікують, що засідання закінчиться успішно, так як заходи, прийняті Афінами для реформування фінансової системи, повинні дозволити їм надалі розрахуватися з боргами.

На цьому тлі основні представники фінансового сектора Японії закрилися на позитивній території. Котирування найбільшого банку Країни висхідного сонця Mitsubishi UFJ виросли на 1,2%, а його конкурента Sumitomo Mitsui - піднялися на 0,9%.

Крім того, сприятливі новини з Європи вкупі з ослабленням ієни по відношенню до долара позитивно позначилися на котируваннях японських експортерів. Акції великих виробників електроніки Hitachi і Toshiba, зокрема, подорожчали на закритті сесії на 4,6% і 2,4% відповідно. Також піднялися і котирування автомобільних концернів Toyota Motor і Nissan Motor - на 2% і 1,9%.

Вкрай вдалим торговий день став також і для сировинного сектора. Металургійні компанії вийшли в лідери зростання: котирування JFE Holdings виросли на 8,4%, а її конкурентів Nippon Steel і Sumitomo Metal Industries - на 5,2% і 4,6% відповідно.

За підсумками торгів 20 лютого 2012 р. індекс Nikkei виріс на 100,92 пункту (+1,08%) і склав 9485,09 пункту. Курс долара до ієни підвищився на 0,68 ієни по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті торгів 79,75 ієна/дол.

Нагадаємо, фондові торги в Японії 17 лютого завершилися зростанням індексу Nikkei. Позитивним фоном послужили макроекономічні дані зі США і ослаблення японської ієни по відношенню до долара. За підсумками торгів індекс Nikkei підвищився на 146,07 пункту (+1,58%) і склав 9384,17 пункту. Курс долара до ієни підвищився на 0,68 по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті торгів 79,07 ієни/дол.