ua en ru

Фондові торги в Японії 18 грудня завершилися підвищенням індексу Nikkei на 2,02%

Фондові торги в Японії 18 грудня завершилися підвищенням індексу Nikkei на 2,02%. Протягом дня індекс продемонстрував достатньо упевнену динаміку (в ході уранішніх торгів індекс піднявся на 1,2%) на тлі того, що інвестори гадають про результат засідання Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) Федеральної резервної системи (ФРС) США.

Протягом торгової сесії ієна, підтримувана ультрам'якою політикою Банку Японії, залишалася достатньо слабкою, а корпоративні новини були швидше позитивними. Проте питання скорочення програми "Кількісного пом'якшення" американською ФРС залишається головним на повістці. Відповідь на нього буде отримана лише сьогодні, коли в США завершиться засідання профільного комітету.

Аналітики передбачають різні результати. Тоді як деякі розраховують на збереження програми незмінною, інші схиляються до того, що вона буде скорочена. Згідно оцінці аналітиків Berenberg Bank, опублікованій раніше CNN, ФРС може зробити кроки по скороченню програми з 50-процентною вірогідністю. Тим часом, згідно прогнозам головного економіста Deutsche Bank Пітера Хупера, за наслідками засідання, що стартує напередодні і що завершується сьогодні, ФРС скоротить нинішні об'єми скупки на суму від 5 до 15 млрд дол.