ua en ru

Фондові торги в Японії 17 червня завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,64%

Фондові торги в Японії 17 червня 2011 р. завершилися пониженням індексу Nikkei на 0,64%. На ринок продовжувала тиснути невизначеність ситуації з грецькими боргами, однак деяку підтримку ринку подала опублікована напередодні в США макроекономічна статистика, зокрема, дані по первинних вимог по виплаті допомоги по безробіттю і за обсягом будівництва нових будинків в США, передає РБК.
Частку позитиву додали і прозвучали напередодні заяви комісара Євросоюзу з економічних та кредитно-грошових питань Оллі Рена, який висловив впевненість в тому, що Греція отримає наступний транш кредиту від Євросоюзу (ЄС) і Міжнародного валютного фонду (МВФ) на початку липня 2011 р. При цьому Рен зазначив, що питання, пов'язані з другим пакетом фінансової допомоги для Греції, обговорюватимуться 11 липня 2011 р. Тоді ж може бути прийнято відповідне рішення щодо них.
Зовнішній фон, на якому проходили японські торги, є змішаним. Торговельні майданчики США завершилися різноспрямованим рухом провідних індексів. При цьому індекс "блакитних фішок" Dow та індекс "широкого ринку" S & P виросли завдяки технічним факторам, відзначають експерти.
Певний тиск на фондовий ринок Японії надавала і стурбованість інвесторів у зв'язку з планувальними в країні підвищенням податків на 10%. Правляча партія Японії не виключає подібних кроків в рамках програми з фінансування планів відновлення країни після руйнівного землетрусу 11 березня 2011
Незважаючи на це, на позитивній території торги завершилися для японської DeNa, що володіє популярною в Японії мобільного ігровою платформою з елементами соціальної мережі - Mobage Town. Акції компанії подорожчали більш ніж на 4%, після того як компанія підвищила власний прогноз по прибутку на поточний квартал.
У складі індексу Nikkei значним зниженням котирувань ознаменувалися компанії фінансового сектора, включаючи Bank of Yokohama (-1,33%), Chiba Bank (-1,49%), виробники електроніки, включаючи Hitachi (-1,09%), Sharp (-0,99%). Продовжують знижуватися котирування оператора аварійної японської АЕС TEPCO: за підсумками сьогоднішньої сесії вони втратили 4,13%.
За підсумками торгів 17 червня 2011 р. індекс Nikkei знизився на 59,88 пункту (-0,64%) і склав 9351,40 пункту. Курс долара до ієни знизився на 0,24 ієни по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті торгів 80,58 ієни / дол.