ua en ru

Фондові торги в Японії 11 листопада завершилися підвищенням індексу Nikkei на 0,16%

Фондові торги в Японії 11 листопада 2011 р. завершилися підвищенням індексу Nikei на 0,16% після того, як напередодні ринкова прибутковість 10-річних держоблігацій Італії, перевищивши вдень раніше 7-процентну відмітку, яку аналітики називають "точкою неповернення", почала знижуватися.
Оптимізму інвесторам додали американські макроекономічні дані. Міністерство торгівлі США повідомило, що негативне сальдо торгового балансу США у вересні 2011 р. знизилося в порівнянні з переглянутим значенням за серпень ц. р. і склало 43,11 млрд дол. Міністерства праці країни, у свою чергу, привело дані щодо кількості первинних вимог щодо виплати з безробіття за тиждень, який завершився 5 листопада 2011 р. В порівнянні з аналогічним показником попереднього тижня показник знизився до 390 тис. звернень. (Аналітики чекали, що цей показник складе 400 тис. вимог).
Папери першого за величиною в Японії експортера споживчої електроніки Sony Corp., 21% виручки якого доводиться на країни Європи, подорожчали на 3,2%. Папери найбільшого в світі виробника фототехніки Canon Inc., третина обсягу продажів якого припадає на країни Європи, подорожчали на 2,5%.
Акції найбільшої нафтогазової компанії Японії Inpex Corp. знизилися в ціні на 1,8%; раніше вони дешевшали на 8,1% на тлі повідомлень про затримку введення в експлуатацію чергового проекту з видобутку газу, проте в Inpex спростували ці дані.
Котирування Daio Paper Corp. знизилися на 18,76% після, того як аналітики токійської фондової біржі помістили акції одного з найбільших в Японії виробників паперової продукції в список на перегляд з можливістю пониження.
Котирування найбільшої в Азії роздрібної мережі з продажу одягу Fast Retailing Co. піднялися на 0,9% після того, як ЗМІ повідомили про плани компанії збільшити кількість магазинів бренду одягу Uniqlo Південної Кореї з 64 до 300 до 2021 р.
За підсумками торгової сесії 11 листопада 2011 р. індекс Nikkei підвищився на 13,67 пункту (+0,16%) і склав 8514,47 пункту. Курс долара до ієни по відношенню до курсу попереднього дня знизився на 0,11 ієн і склав на закритті торгів 77,55 ієни/дол.