ua en ru

Фондові торги в Японії 11 червня завершилися зниженням індексу Nikkei на 1,45%

Фондові торги в Японії 11 червня завершилися зниженням індексу Nikkei на 1,45%. Основним розчаруванням для інвесторів виявилися результати засідання Центробанку країни, в ході якого було прийнято рішення утриматися від прийняття нових кроків у справі реалізації агресивної кредитно-грошової політики.

Крім того, Центробанк повідомив про підвищення оцінки стану національної економіки, констатувавши економічний підйом на тлі підвищення рівня експорту. Відмова від прийняття нових заходів стала справжнім розчаруванням для інвесторів: ряд провідних індексів поповз вниз ще до офіційної публікації результатів засідання, а після засідання індекс Nikkei, що коливався в незначному мінусі напередодні повідомлення, значно посилив втрати.

На цьому тлі великі експортери продемонстрували наступну динаміку. Котирування виробника фототехніки Canon Inc., що одержує 79% своїх доходів за кордоном, просіли на 3%, акції його конкурента Ricoh Co. Ltd. подорожчали на 1%, в той час як цінні папери FUJIFILM Holdings подорожчали на 0,8%, а котирування Panasonic Corporation просіли на 1,6%.

Великі автовиробники також продемонстрували змішану динаміку. Так, акції Toyota Motor піднялися на 0,3%, Nissan Motor Co. - на 0,8%, а котирування Honda Motor Co. впали на 0,6%.

Кредитні установи Японії торгувалися переважно в плюсі. Котирування Sumitomo Mitsui знизилися на 0,4%, акції Mizuho Financial Group піднялися на 1%, а акції Minato Bank подешевшали на 1,3%.

Котирування нафтової JX Holding впали на 1,7%, тоді як акції металургійної компанії Sumitomo Metal Mining подешевшали на 3,4%, а її конкурента Nippon Steel - на 3,2%.

За підсумками торгів 11 червня 2013 р. індекс Nikkei знизився на 1,45% і склав 13317,62 пункту. Курс долара до ієни знизився по відношенню до курсу попереднього торгового дня на 0,15 ієни і складав на закритті фондових торгів у Токіо 98,21 ієни/дол.