ua en ru

Фондові торги в США завершилися 12 жовтня зростанням провідних індексів

Фондові торги в США завершилися 12 жовтня 2010 р. зростанням провідних індексів, повідомляє РБК. Незважаючи на загальний по світу негативний фон, пов'язаний з планами влади Китаю вилучити із обігу частини грошових коштів для заборони зростання національної економіки, позитивні емоції на ринок все ж таки привнесли новини із США. Федеральна резервна система (ФРС) в ході засідання, що відбулося напередодні, оголосила про швидкі заходи стимулювання американської економіки, поліпшивши тим самим настрої гравців, що знайшло своє віддзеркалення в підсумках сесії.
У "зеленому" секторі закрилися торги для акцій провідних американських банків. Котирування найбільшого в США Bank of America Corp. виросли на 2,81%, а фінансовій корпорації Citigroup Inc. - на 1,44%. Крім того, акції Morgan Stanley і J.P.Morgan Chase & Co. подорожчали на 3,10% і 1,69% відповідно, а Goldman Sachs - на 1,98%.
Долар, що разом з тим дешевшає по ходу торгів, відбився на зростанні цін на сировині, яка у свою чергу штовхала у верхні строчки біржового табло котирування енергетичних компаній. Так, цінні папери нафтового гіганта ExxonMobil підросли за підсумками сесії на 0,23%, а його конкурентів - Chevron і Marathon Oil - на 0,16% і 0,1%. Акції нафтосервісного підприємства Halliburton Co. зуміли підрости до закриття торгів на 0,81%.
У плюсі закрилися і акції гірнодобувачів на тлі зростання вартості виробничих металів, зокрема мідь досягла свого 27-місячного максимуму. Цінні папери компанії з видобутку міді Freeport-McMoRan додали в ціні 0,05%, а алюмінієвого гіганта Alcoa Inc. - 2,09%.
На обійшли стороною учасники ринку корпоративні новини із США. Зокрема, напередодні стало відомо, що американський фармацевтичний гігант Pfizer купує свого конкурента по внутрішньому ринку - King Pharmaceuticals за 3,6 млрд дол. з розрахунку 14,25 дол. за акцію. В результаті котирування Pfizer підросли на 0,57%, а акції King Pharmaceuticals, як і слід було чекати, злетіли в ціні на 39,31% за підсумками торгів.
Також успішною виявилася сесія для власника однойменного інтернет-пошукача Google Inc. Цінні папери інтернет-гіганта подорожчали на 0,47% на тлі новин про те, що Google збирається інвестувати кошти в будівництво вітрових електростанцій на східному узбережжі США.
Крім того, на 4,16% піднялися котирування виробника косметики Avon завдяки спекуляціям на тему можливого поглинання американської компанії з боку свого французького конкурента L'Oreal.
За підсумками торгів 12 жовтня індекс Dow Jones виріс на 10,06 пункту (+0,09%) - до 11020,40 пункту, індекс S&P - на 4,45 пункту (+0,38%) - до 1169,77 пункту, а індекс Nasdaq - на 15,59 пункту (+0,65%) - до 2417,92 пункту.