ua en ru

Фондові торги в США закрилися 13 вересня 2010 р. зростанням провідних індикаторів

Фондові торги в США закрилися 13 вересня зростанням провідних індикаторів. Інвестори з натхненням сприйняли статистичні дані по китайській економіці, повідомляє РБК. Як повідомив в своїй доповіді уряд найбільшої економіки світу, що розвивається, в серпні 2010 р. обсяг промвиробництва в КНР виріс на 13,9% в річному численні проти прогнозів зростання на 13%. В результаті неспокій учасників ринку щодо можливості другої хвилі рецесії знизився, і вони з оптимізмом чекають продовження зростання світової економіки.
Не залишилися без уваги гравців і останні новини Старого світу. Зокрема, позитивний вплив на учасників ринку надало рішення безельського комітету, який ще 12 вересня 2010 р. затвердив новий стандарт "Базель III", що посилює вимоги до капіталу банків. Дана міра покликана запобігати майбутнім фінансовим кризам.
На тлі новин з Європи і Піднебесної в "зеленому" секторі закрилися акції провідних американських банків. Котирування цінних паперів найбільшого в США Bank of America Corp. на закритті торгових майданчиків виросли на 2,95%, а корпорації Citigroup Inc. - на 2,05%. Акції банків J.P.Morgan Chase і Morgan Stanley за підсумками сесії подорожчали на 3,42% і 2,13% відповідно, а Wells Fargo - на 2,91%. Цінні папери оператора кредитних карт American Express Co. додали в ціні 2,56%.
Вдало склався перший день торгового тижня для американських гірнодобувачів завдяки зростанню цін на промислові метали. Так, котирування акцій алюмінієвого гіганта Alcoa Inc. і компанії з видобутку міді Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. на закриття торгів виросли на 3,13% і 3,11% відповідно, а найбільших в США сталеливарних компаній U.S.Steel Corp. і AK Steel Holding. - на 1,81% і 2,94%. Цінні папери одного з найбільших в світі виробників землерийного обладнання компанії Caterpillar Inc. додали в ціні 1,38%.
Не залишилися без уваги інвесторів і корпоративні новини із США. Зокрема, напередодні виробник комп'ютерної техніки Hewlett-Packard (НР) заявив про покупку розробника захисного ПО - ArcSight Inc. за 1,5 млрд дол. з розрахунку 43,5 дол. за кожну акцію ArcSight. Інвестори спершу почали розпродавати папери НР, проте до кінця сесії котирування акцій компанії все ж таки змогли трохи зміцнитися і виросли на 0,21%. Тим часом, акції ArcSight, злетіли в ціні більш ніж на 25%.
Взяли участь в ралі і папери американського виробника оргтехніки Xerox Corp. Котирування акцій компанії виросли на 7,68% на тлі позитивних прогнозів аналітиків про те, що плани Xerox вийти на ринок обробки даних забезпечать компанії серйозне поліпшення фінансового стану.
За підсумками торгів 13 вересня 2010 р. індекс Dow Jones виріс на 81,36 пункту (+0,78%) - до 10544,13 пункту, індекс S&P - на 12,35 пункту (+1,11%), до 1121,90 пункту, а індекс Nasdaq - на 43,23 пункту (+1,93%) - до 2285,71 пункту.