ua en ru

Фондові торги в США відкрилися незначним підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США відкрилися незначним підвищенням провідних індексів.Зростання індикаторів за рахунок позитивних макроекономічних даних стримується несприятливими новинами в сировинному секторі, передає РБК.
Сьогодні дослідницька організація Conference Board опублікувала дані по індексу споживчої довіри в США за підсумками квітня 2011 р., які перевершили очікування аналітиків. Показник виріс на 2 пункти - до 65,4 пункту, у той час як експерти очікували, що значення індексу складе 65 пункти.
Також в сегменті макроекономічних новин свій вплив на хід торгів зроблять результати засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США, на якому буде визначено її подальша монетарна політика. Після його закінчення виступить голова ФРС Бен Бернанке. У рамках прес-конференції він озвучить супровідний коментар і дасть відповіді на виниклі питання. Експерти чекають від ФРС рішень щодо програми "кількісного пом'якшення", яка передбачає викуп держоблігацій на 600 млрд дол, а також відносно процентних ставок, які на даний момент знаходяться на низькому рівні. Крім того, очікується, що Б. Бернанке дасть оцінку стрибка цін на нафту.
На цьому тлі трейдери демонструють обережний оптимізм щодо акцій нафтових компаній США. Так, незважаючи на зниження цін на "чорне золото", котирування нафтогазових ExxonMobil і Conoco Phillips підвищилися на 0,3% і 0,2%, а акції нафтосервісної Schlumberger подорожчали на 0,5%.
Крім того, значним зростанням відзначився великий автомобілебудівний концерн Ford Motor, що представив сьогодні свій квартальний звіт. Згідно з поширеними матеріалами, чистий прибуток компанії за підсумками I кварталу 2011р. виросла в річному численні на 22% - до 2,55 млрд дол Минулий квартал став для Ford найприбутковішим за останні 13 років. Акції компанії подорожчали на 3,2%, що також позитивно відбилося на котируваннях її конкурента General Motors - її котирування вийшли з "мінуса" і піднялися на 0,2%.
У той же час серед металургійних компаній спостерігається негативна динаміка, викликана зниженням цін на золото і срібло. Крім того, одна з провідних у США компаній з видобутку золота Barrick Gold все ще переживає наслідки укладеної напередодні угоди з придбання свого канадського конкурента Equinox за 7,7 млрд дол Акції Barrick Gold подешевшали на 2,4%, а її конкурента Newmont Mining - на 0,7%.
Станом на 17:30 за Києвом індекс Dow Jones підвищився на 37,76 пункту (+0,30%) - до 12517,64 пункту, індекс S&P піднявся на 7,31 пункту (+0,55%) - до 1342, 56 пункту, а індекс Nasdaq додав 12,55 пункту (+0,44%) - до 2838,43 пункту.