ua en ru

Фондові торги в США відкрилися 3 листопада боковим рухом провідних індексів

Фондові торги в США відкрилися 3 листопада 2010 р. боковим рухом провідних індексів. З одного боку, оптимістичні статдані зі США надали гравцям позитивні емоції і налаштували на активну торгівлю. Зокрема, Міністерство торгівлі США повідомило про зростання обсягу промислових замовлень в країні у вересні 2010 р. на 2,1% в порівнянні з серпнем ц.р. проти прогнозу зростання на 1,8%, передає РБК.

Тим не менш, на ринку сьогодні спостерігається невизначеність, викликана підсумками виборів до конгресу США з упевненою перемогою республіканців, які посіли більшість у палаті представників і лише трохи поступилися демократам у сенаті.

Не обійшли стороною трейдери і корпоративні новини з американського ринку. Так, свій фінансовий звіт опублікував сьогодні найбільший американський медіаконгломерат Time Warner, що володіє в тому числі кіностудією Warner Bros., Журналом Fortune і телекомпанією NN. Компанія повідомила про падіння чистого прибутку за 9 місяців 2010 р. до 1,81 млрд дол., а квартальний прибуток на акцію Time Warner склала 0,46 дол. при консенсус-прогнозі аналітиків на рівні 0,53 дол / акція. На цьому тлі котирування компанії на відкритті торгових майданчиків впали на 2,41%.

Крім того, про свої успіхи за минулі 9 місяців ц.р. відзвітував один з двох найбільших у США іпотечних агентств, підтримуваних федеральним урядом, - Freddie Mac. Чистий збиток іпотечного гіганта виріс до 18,06 млрд дол, хоча за III квартал ц.р. збитки скоротилися до 4,07 млрд дол. Тим не менш, гравці негативно оцінили дані показники в результаті чого акції компанії торгуються в "мінусі" на 0,5%. Між тим, папери його конкурента - Fannie Mae, також перебуває на піклуванні в американського уряду, впали в ціні на 1,5%.

Падіння цін на нафту і промислові метали негативно позначається на акціях американських горнодобитчіков. Котирування алюмінієвого гіганта Alcoa на відкритті знизилися на 1,3%, а мідьовидобувної Freeport-McMoRan - на 2,44%. Втрачають у ціні сьогодні і акції представників золотої підгалузі: котирування Barrick Gold і Newmont Mining опустилися на 1,61% і 2,40% відповідно.
Проте макроекономічні новини із США роблять позитивний вплив на динаміку котирувань провідних фінансових компаній Нового Світу. Цінні папери найбільшого в США Bank of America Corp. в перші години торгів подорожчали на 0,7%, а Morgan tanley на 1,12%. Також в плюсі торгуються акції банків JPMorgan Chase & Co. (+0,65%) І Wells Fargo & Co. (+0,35%).

Станом на 17:30 індекс Dow Jones впав на 19,45 пункту (-0,17%) - до 11169,30 пункту, індекс S & P - на 3,73 пункту (-0,31%) - до 1189,84 пункту . Індекс Nasdaq опустився на 10,47 пункту (-0,41%) і становить 2523,05 пункту.