ua en ru

Фондові торги в США відкрилися 22 вересня в боковому тренді провідних індексів

Фондові торги в США відкрилися 22 вересня 2010 р. у боковому тренді провідних індексів. Серед інвесторів сьогодні переважають змішані настрої, викликані вчорашньою доповіддю Федеральної резервної системи (США) за підсумками засідання за обліковою ставкою. З одного боку, малоприємною новиною стала заява ФРС про уповільнення темпів відновлення економіки США. Крім того, не порадували інвесторів і повідомлення про те, що купівельна спроможність громадян стримується низкою перешкод, серед яких високий рівень безробіття, стримане зростання доходів, зниження попиту в житловому секторі та жорсткі умовами надання кредиту, передає РБК.

У той же час позитивних емоцій учасникам ринку додали слова регулятора про те, що для збереження цінової стабільності ФРС залишить на колишньому рівні той обсяг цінних паперів, які зараз знаходяться на балансі регулятора, і продовжить політику реінвестування коштів, що надходять від погашення іпотечних облігацій, в довгострокові казначейські цінні папери. Крім того, як повідомлялося, ФРС готова забезпечити при необхідності додаткові монетарні стимули, щоб підтримати відновлення економіки.
На цьому тлі різноспрямовано відкрилися торги для провідних представників банківського сектора США. Котирування найбільшого в США Bank of America Corp. незначно підвищилися - на 0,11%, тоді як папери корпорації Citigroup Inc. опустилися на 0,13%. Більш відчутні втрати несуть папери банків Wells Fargo & Co. (-0,80%) І Morgan Stanley (-1,04%).

Одним із головних аутсайдерів сьогоднішньої сесії став американський розробник програмного забезпечення Adobe Systems Inc. Котирування компанії обрушилися на 21% після того, як Adobe заявив про прогнози по виручці за IV квартал 2009-2010 фінансового року в діапазоні від 950 млн дол. до 1 млрд дол., тоді як середні ринкові прогнози за даним показником перевищували зазначені компанією.

Більш успішно складається ситуація з цінних паперів найбільших золотодобувних підприємств США. Котирування компаній Newmont Mining Corp. і Barrick Gold Corp. в перші години торгів підвищилися на 1,61% і 0,94% відповідно на тлі зростання цін на золото до рекордної позначки в 1300 дол за тройську унцію. У той же час цінні папери алюмінієвого гіганта Alcoa Inc. подорожчали на 3,22%, мідьовидобувної Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. - На 2,27%, а сталеливарної AK Steel Holding Corp. - На 0,4%.

Нафта сьогодні також дорожчає, надаючи підтримку паперів американських енергетичних компаній. Котирування нафтового гіганта ExxonMobil Corp. на відкритті торгових майданчиків підросли на 0,3%, а його конкурентів - Chevron Corp. і ConocoPhillips - на 0,23% і 0,1% відповідно.

За станом на 18:37 мск індекс Dow Jones зріс на 11,58 пункту (+0,11%) - до 10772,61 пункту, індекс S & P знизився на 0,31 пункту (-0,03%) - до 1139,47 пункту, а індекс Nasdaq знизився на 8,82 пункту (-0,38%) - до 2340,53 пункту.