ua en ru

Фондові торги в США відкрилися 21 січня зростанням провідних індексів

Фондові торги в США відкрилися 21 січня 2011 зростанням провідних індексів. Сьогоднішні настрої гравців як і раніше пояснюються сезоном корпоративної звітності. Проте цього разу більшості компаній вдалося привернути до себе трейдерів, у результаті чого зведені індикатори і демонструють висхідну динаміку, передає РБК.
Так, серед представників фінансового сектора США своїми показниками ринок порадував найбільший американський банк - Bank of America. Як повідомила сьогодні компанія, чисті збитки Bank of America в IV кварталі 2010 р. склали 1,57 млрд дол., скоротившись в 3,3 рази в порівнянні з тим же періодом річної давності, а збиток на акцію - 0,16 дол. проти 0,60 дол. роком раніше. Трейдери з оптимізмом сприйняли подібні поліпшення фінансового стану компанії, завдяки чому котирування Bank of America підвищилися на 0,9%.
Слідом за лідером ринку вгору кинулися і котирування інших провідних банків Нового Світу. Зокрема, цінні папери корпорації Citigroup подорожчали на 1,9%, а JPMorgan Chase & Co. і Morgan Stanley - на 1,7% і 3,05% відповідно. Ростуть в ціні акції банків Wells Fargo & Co. і Goldman Sachs Group - на 1,94% і 0,88%, а оператора кредитних карт American Express - на 1,8%.
Не менш успішно складається остання сесія торгового тижня для американської інтернет-корпорації Google Inc., що володіє однойменним пошукачем. Ще напередодні, проте вже після закриття торгових майданчиків компанія відзвітувала про зростання чистого прибутку в 2010 р. до 8,5 млрд дол., а виручки - до 29,3 млрд дол. Повідомлялося, що досягти подібних показників Google вдалося за рахунок зростання як основного бізнесу, так і нових підрозділів, що працюють в сфері мобільних технологій і дисплеїв. Трейдери вельми позитивно поставилися до опублікованих результатів компанії, завдяки чому акції Google торгуються в плюсі на 1,5%.
Тим не менш американському виробникові інтегрованої електроніки Advanced Micro Devices Inc. (AMD), яка також працює в сфері високих технологій, не вдалося зробити на інвесторів настільки ж приємного враження.Так, AMD повідомила про триразове падіння чистого прибутку в IV кварталі 2010 р. до 375 млн дол, та й виручка компанії залишилася на колишньому рівні в 1,65 млрд дол Дані показники виявилися гіршими за прогнози, що призвело до падіння котирувань AMD на 3,4%.
Сьогодні про свої успіхи відзвітувала одна з найбільших в світі нафтосервісних компаній Schlumberger (+1%). Чистий прибуток Schlumberger в 2010 р. виріс до 4,26 млрд дол., а виручка - до 27,44 млрд дол. Трейдери виявилися приємно здивовані звітом компанії, що і відбилося на динаміці її котирувань.