ua en ru

Фондові торги в США відкрилися 15 вересня ц.р. різноспрямовано

Фондові торги в США відкрилися різноспрямовано, передає РБК. Негативно на інвесторів подіяв звіт про обсяг національного промислового виробництва, представлений Федеральною резервною системою (ФРС) США. Відомство повідомило, що порівняно з попереднім місяцем показник зріс на 0,2%, що повністю збіглося з невтішним прогнозом аналітиків. Крім того, Міністерство праці країни за годину до відкриття торговельних майданчиків опублікувало дані про ціни на імпортні товари і послуги в серпні 2010 р. Згідно з поданим звітом, ціни зросли на 0,6% порівняно з попереднім місяцем, ціни на експорт в серпні с. р. по відношенню до попереднього місяця виросли на 0,8%. Інвестори також залишилися незадоволені економічною політикою уряду Японії, яке зробило сьогодні ринкову інтервенцію з метою стабілізувати курс національної валюти щодо долара і євро, а саме домогтися її зниження. Японські законодавці повідомили також, що готові і в майбутньому практикувати такий захід.
Настільки кардинальне рішення японської влади підкинуло курс національної американської валюти, що, у свою чергу, потягнуло вниз ціни на нафту. Цінні папери найбільшої в США компанії даного профілю ExxonMobil подешевшали на 0,7%. З аналогічної траєкторії послідували також котирування її конкурентів Chevron (-0,8%) і ConocoPhillips (-0,4%), а також нафтосервісної Halliburton (-0,8%). Однак поки сприятливо торги складаються для іншого нафтосервісного підприємства - Schlumberger, акції якого подорожчали на 0,2%.
Американські інвестори не виявили також довіри до американського банку Morgan Stanley (-0,8%), який виявився втягнутим у судовий розгляд, ініційоване China Development Industrial Bank. Тайванський банк звинувачує свого американського конкурента в шахрайських діях, вжитих з метою компенсувати збитки від інвестицій, пов'язаних з іпотечними цінними паперами.
Тим часом акції інших організацій американського банківського сектора також торгуються в червоній зоні. Впевнено дешевшають цінні папери Bank of America (-0,8%), Citigroup (-0,6%), JPMorgan Chase (-0,4%), Wells Fargo (-0,2%) і Goldman Sachs (-0 , 7%). Початок торговельної сесії обернулося втратами для найбільшого в США виробника запам'ятовуючих пристроїв Micron Technology (-3,9%). Аналітики Goldman Sachs прийняли рішення знизити рекомендації по акціях компанії з "купувати" до "нейтрально". Проте з ще більшим песимізмом експерти даної кредитної організації дивляться на перспективи конкурента Micron - Maxim Integrated Products Inc. (-1,6%). Рекомендації з цінних паперів компанії були знижені з "нейтрально" до "продавати".
За станом на 17:19 за київським часом індекс Dow Jones підвищився на 29,52 пункту (+0,28%) - до 10556,01 пункту, індекс S & P, навпаки, знизився на 0,2 пункту (-0,02%) - до 1120,90 пункту, індекс Nasdaq опустився на 0,76 пункту (-0,03%) - до 2289,01 пункту.