ua en ru

Фондові торги в США відкрилися 13 жовтня ц.р. зростанням провідних індексів

Фондові торги в США відкрилися 13 жовтня 2010 р. зростанням провідних індексів, передає РБК. Американських інвесторів заспокоїли опубліковані напередодні протоколи засідань Федеральної резервної системи (ФРС) США. З документа стало зрозуміло, що американський ЦБ продовжить купувати державні боргові зобов'язання, що послужить додатковим стимулом до зростання ВВП. Зіпсувати настрій гравцям не зміг також представлений до відкриття торговельних майданчиків Міністерством праці США звіт за цінами на імпортні товари і послуги, а також ціни на експорт. За даними звіту, ціни на імпорт у вересні 2010 р. знизилися на 0,3%, а на експорт зросли на 0,6%, тоді як аналітики очікували зниження на 0,2% і зростання на 0,2%.
Однак змінити хід торгової сесії все ще може звіт Міністерства фінансів США. Відомство повідомить про рівень дефіциту федерального бюджету США. Якщо вірити прогнозам аналітиків, даний показник за підсумками вересня 2010 р. становить 32 млрд дол.
Американські фондові майданчики почали випробовувати посилений вплив з боку національних корпорацій у зв'язку з початком сезону корпоративної звітності. Так напередодні, але вже після закриття фондових майданчиків США квартальний звіт представив найбільший у світі виробник мікропроцесорів Intel. Чистий прибуток Intel за підсумками III кварталу ц.р. становить 2,955 млрд дол., що на 59% більше 1,856 млрд дол., отриманих за аналогічний період роком раніше. Виручка за підсумками кварталу становить 11,102 млрд дол. проти 9,389 млрд дол. у 2009 р. Крім того, компанія представила прогноз по ключових фінансових показників на кінець поточного року, який виявився вищим за прогнози аналітиків. Однак інвестори насторожено поставилися до цінних паперів компанії, вартість на які знизилася на 0,4%.
Оптимістична інформація від одного з провідних представників сектора змусила гравців повірити у перспективи його конкурентів. З цієї причини позитивну динаміку демонструють котирування акцій таких високотехнологічних компаній Advanced Micro Devices (AMD) (+0,6%) і Cree Inc (+1,1%). Інвестори також виявляють інтерес до акцій виробника комп'ютерів, а, отже, споживача напівпровідникової продукції, Apple (+0,8%).
Поточна торгова сесія розчарувала власників акцій американської нафтової компанії Chevron Corp. (-0,9%). Сьогодні вона представила прогноз за фінансовими показниками за III квартал 2010 р. Компанія повідомила, що порівняно з попереднім кварталом її дохідність трохи знизилася, що обумовлено спадом в американській нафтовій промисловості, зростанням витрат і зниженням курсу долара.
Американські гравці також не виявили довіри до цінних паперів однієї з найбільш впливових кредитних організацій Сполучених Штатів JPMorgan Chase (-0,6%). Сьогодні банк відзвітував про фінансові результати за минулий квартал. За підсумками III кварталу 2010 р. чистий прибуток JPMorgan Chase склав 4,42 млрд дол., що на 23% більше аналогічного показника річної давності, тоді як квартальна виручка банку, навпаки, знизилася на 11% - до 23,82 млрд дол.
Станом на 17:28 за київським часом індекс Dow Jones зріс на 82,65 пункту (+0,75%) - до 11103,27 пункту, індекс S & P - на 7,49 пункту (+0,64%) - до 1177 , 13 пункту, а індекс Nasdaq - на 17,43 пункту (+0,75%) - до 2436,53 пункту.