ua en ru

Фондові торги в США 8 березня відкрилися незначним зміною провідних індексів

Фондові торги в США відкрилися 8 березня незначною зміною провідних індексів, не дивлячись на сприятливий зовнішній фон: фондові торги на європейських і азіатських майданчиках відкрилися сьогодні в "плюсі" завдяки розрядці ситуації на сировинних біржах і ослаблення тиску на ціни на нафту. У той же час попередню торговельну сесію американські індекси завершили в "мінусі", причому індекс Nasdaq знизився на 1,49%. Високотехнологічний індекс продовжує "просідати" і сьогодні: на відкритті торгів він опинився на негативній території, передає РБК.
Позитив забезпечують новини про те, що ОПЕК розглядає можливість збільшення квот нафтовидобутку. При цьому, як повідомив міністр нафти Кувейту, Саудівська Аравія вже збільшила видобуток нафти понад квоти, встановлених організацією. На цьому тлі світові ринки дещо заспокоїлися і ціна на нафту знизилася.
Проте не дивлячись на цю тимчасову перепочинок, інвесторів все ж продовжують долати сумніви щодо того, що волатильність ціни на нафту негативно позначиться на відновлення американської економіки. І цей негативний чинник продовжує чинити тиск на котирування. Поєднання окремих позитивних і негативних моментів обумовлює відсутність яскраво вираженої тенденції в ході торгів і аналітики говорять про те, що в ході сесії буде спостерігатися волатильність.
На відкритті фондових торгів в центрі уваги інвесторів опинився американський авіабудівний концерн Boeing Co., Нещодавно виграв тендер на постачання літаків-заправників для ВПС США. Сьогодні компанія повідомила про те, що уклала нові контракти з двома китайськими авіаперевізниками на 10 млрд дол. КНР має намір придбати більше 2 тис. літаків протягом наступних 5 років, щоб задовольнити зростаючий попит на авіаперевезення. На цьому тлі акції компанії додали в ціні 1,1%.
Ставку на Китай робить і американський рітейлер електроніки Best Buy Co., Який повідомив, що орієнтується на розвиток збутової мережі в країні, де спостерігається бум споживчого попиту. Тим не менше ці заяви не сприяли зміцненню позицій компанії на торгових майданчиках і акції Best Buy Co. подешевшали на 0,9%.
У числі аутсайдерів торгів опинилася сьогодні мережа ресторанів "швидкого харчування" (fast food) McDonald's, яка віддала пальму першості за кількістю закусочних своєму конкуренту Subway. Згідно з оприлюдненими даними, в кінці 2010 р. Subway володів 33 тис. 749 ресторанами в різних державах, а McDonald's - тільки 32 тис. 737. Не змогли вселити оптимізм інвесторам і показники McDonald's за обсягом продажів у лютому 2011 р., на тлі чого котирування компанії опустилися на 1,1%.
Не залишили без уваги трейдери інформацію про угоду між американською Western Digital Corp. та японської Hitachi Ltd's. Раніше повідомлялося, що Western Digital пріобрітет у Hitachi підрозділ з виробництва жорстких дисків за 4,3 млрд дол Ця новина була сприйнята ринком з оптимізмом і котирування Western Digital піднялися на 0,92%.
Станом на 16:58 індекс Dow Jones підвищився на 5,07 пункту (+0,04%) - до 12095,10 пункту, індекс S & P - на 0,66 пункту (+0,06%) - до 1310,91 пункту, а індекс Nasdaq знизився на 4,81 пункту (-0,17%) - до 2740,94 пункту.