ua en ru

Фондові торги в США 8 лютого відкрилися пониженням провідних індексів

Фондові торги в США 8 лютого відкрилися пониженням провідних індексів. Тон задають сьогодні корпоративні новини, зокрема звіти однією з найбільших корпорацій індустрії розваг у світі Walt Disney і американської медіакомпанії Warner Music Group (звукозаписний лейбл, входить в "велику четвірку лейблів звукозапису"). Про це повідомляє РБК.
Відзначимо, що корпорація Walt Disney входить у розрахункову базу індексу Dow 30, і її результати, які будуть опубліковані після завершення торгової сесії, можуть істотно вплинути на динаміку біржового індикатора. Напередодні публікації фінзвіту акції компанії трохи подешевшали (-0,15%). Подібну динаміку котирувань продемонстрували й інші представники медійного сектору - папери Time Warner Inc. і Comcas Corp. знизилися в ціні на 0,1% і 0,21% відповідно.
Тим часом Warner Music Group вже відзвітувала, повідомивши про зростання чистих збитків в I кварталі 2010-2011 фінансового року, що завершився 31 грудня 2010 р., до 18 млн дол. проти 17 млн до.л за аналогічний період роком раніше. Виручка компанії за звітний квартал знизилася на 14% - до 789 млн дол. Опубліковані показники не виправдали очікувань ринку, і котирування компанії обвалилися на 7,22% на відкритті торгів.
Негативну динаміку котирувань зумовлюють і новини з Китаю, де Центробанк сьогодні ухвалив рішення підвищити ключові процентні ставки за кредитами і депозитами на 25 базисних пунктів. Рішення набуває чинності 9 лютого 2011 р. Відзначимо, що дані дії Центробанку КНР, пов'язані із збільшеними інфляційними ризиками, не стали для економістів несподіванкою.
Монетарна політика країни на тлі зростаючої економічної могутності КНР стала одним з ключових факторів стану глобальних ринків. Майже відразу після появи новини про підвищення ставок в КНР європейські біржові індекси перервали зростання, скорегувалися вниз ціни на золото і мідь, нафтові котирування Brent і Light Sweet також почали знижуватися, причому за станом на 15:02 за київським часом їх зниження стало досить сильним ( приблизно 1,5%).
Дані новини, безсумнівно, впливають і на американські біржові індикатори. У зв'язку з цим увага інвесторів звернена на банківський сектор (особливо чутливий до новин подібного плану), включаючи такі кредитні організації, як Bank of America Corp., Citigroup і JPMorgan Chase & Co. Котирування банків знизилися на 1,06%, 1,02% і 0,24% відповідно.
Зниженням котирувань відзначилися також найбільші нафтогазові компанії США, такі, як ExxonMobil, ConocoPhillips і Chevron. Папери представників енергетичного сектора країни подешевшали на 0,5%, 0,54% і 0,61% на тлі зниження ціни на нафту слідом за рішенням ЦБ КНР.
Станом на 16:41 за київським часом індекс Dow Jones знизився на 3,25 пункту (-0,03%) - до 12158,38 пункту, індекс S & P знизився на 1,63 пункту (-0,12%) - до 1317 , 19 пункту, а індекс Nasdaq - на 5,95 пункту (-0,22%), склавши 2777,97 пункту.