ua en ru

Фондові торги в США 7 серпня відкрилися пониженням провідних індексів

Фондові торги в США 7 серпня 2013 р. відкрилися пониженням провідних індексів, повторивши динаміку європейських і азіатських бірж, після заяв ряду представників Федеральної резервної системи США про ймовірне незабаром згортання програми "кількісного пом'якшення".

Зокрема, негативний напрямок світовим біржам задало заяву представника Федеральної резервної системи США - глави Федерального банку Атланти Денніса Локхарта в інтерв'ю американським ЗМІ. Інвестори чекали натяків на конкретні терміни згортання програми кількісного пом'якшення після того, як голова ФРС Бен Бернанке сказав, що це відбудеться "пізніше в цьому році". За словами Локхарта, про це може бути оголошено за підсумками будь-якого з трьох, що залишилися до кінця року засідань Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC), ФРС може почати знижувати обсяги програми скупки активів вже у вересні 2013 р., уточнив він.

Пізніше виступив ще один представник ФРС - глава Федерального резервного банку Чикаго Чарльз Еванс, який в цілому підтвердив інформацію Локхарта.

На цьому тлі світові біржі пішли в "мінус", що зумовило негативну динаміку котирувань на відкритті торгової сесії в США.

На відкритті торгів зниженням котирувань характеризувалися акції високотехнологічних компаній. Негативна динаміка в секторі обумовлена ​​загальним зниженням американських бірж. Так, папери Apple, eBay і IBM дешевшають на 0,01-0,9%.

Одним з небагатьох винятків у секторі можна вважати інтернет-компанію AOL, котирування якої ростуть на 5% на тлі оприлюднених даних за II квартал 2013 р., які перевершили прогнози експертів. Згідно з опублікованою звітності AOL, чистий прибуток компанії за підсумками II кварталу скоротилася на 97%, в той час як за скоригованим показником прибуток компанії зріс на 14%. Виручка компанії за звітний період виросла на 2%.

Певний вплив на акції компанії могла надати інформація про те, що AOL має намір купити рекламну компанію Adap TV за 405 млн дол.

На 1% опустилися в ціні акції "знижкової" компанії Groupon, яка повинна відзвітувати за підсумками II кварталу 2013р. після завершення торгової сесії.

На негативній території на загальному негативному тлі стартували торги і для американських банків. Акції Bank of America подешевшали на 1,9%, Wells Fargo - на 0,8%, US.Bancorp - на 1,5%, JPMorgan - на 1,23%.

Станом на 18:08 мск індекс Dow Jones знизився на 92,59 пункту (-0,59%) - до 15427,23 пункту, індекс S & P - на 10,49 пункту (-0,62%) - до 1686,59 пункту, індекс Nasdaq - на 22,55 пункту (-0,61%) - до 3643,52 пункту.