ua en ru

Фондові торги в США 6 лютого відкрилися зниженням провідних індексів

Фондові торги в США 6 лютого відкрилися зниженням провідних індексів. Негативно на настрій інвесторів впливає ситуація в Греції, яка досі не зрушилася з "мертвої" точки.

Грецька влада повинна були дати відповідь щодо умов, запропонованих "трійкою" міжнародних кредиторів (Євросоюз, Міжнародний валютний фонд і Європейський центральний банк) в рамках другої програми екстреної допомоги Афінам до 12:00 за київським часом. Проте грецькі чиновники заявили, що правляча коаліція повинна домовитися з міжнародними кредиторами про проведення подальших реформ в обмін на нові кредити до наступної зустрічі Єврогрупи, яка, ймовірно, відбудеться на цьому тижні.

У відсутності значущих макроекономічних і корпоративних новин інвестори концентрувалися саме на ситуації в Греції. Більшість американських банків відреагували на грецькі новини зниженням котирувань. Акції Citigroup подешевшали на 1%, а його конкурентів Wells Fargo і J.Р.Мorgan Chase - на 0,7% і 0,2% відповідно.

Сировинний сектор також знаходиться в "мінусі". Зокрема, на тлі зниження цін на нафту котирування нафтогазових компанія Chevron і ExxonМobil опустилися на 0,5% і 0,1% відповідно.

Станом на 17:10 за київським часуоміндекс Dow Jones опустився на 42,99 пункту (-0,33%) - до 12819,24 пункту, індекс S&Р знизився на 3,26 пункту (-0,24%) - до 1341,64 пункту, а індекс Nasdaq відступив на 6,28 пункту (-0,22%) - до 2899,38 пункту.

Нагадаємо, фондові торги в Японії 6 лютого завершилися зростанням індексу Nikkei до максимуму 3 місяців.