ua en ru

Фондові торги в США 5 жовтня відкрилися незначним зниженням провідних індексів

Фондові торги в США 5 жовтня відкрилися незначним зниженням провідних індексів на тлі стурбованість ситуацією з борговою кризою в Європі і проблемами світової економіки. Зазначимо, що американські біржі відкрилися в "мінусі" навіть незважаючи на помітне зростання котирувань на торгах у Європі, обумовлений новинами про те, що європейські лідери готують програму допомоги банкам у зв'язку з борговою кризою.
Звістки про можливе порятунок банків викликали сплеск активності на європейському ринку акцій, і біржі припинили триденне падіння. Загальний позитивний настрій не змогли порушити навіть новини від міжнародного рейтингового агентства moody's Investors Service, що знизило довгостроковий рейтинг державних облігацій Італії з рівня Аа2 до А2.
Деяка невпевненість інвесторів відчувається напередодні публікації макроекономічної статистики, яка може сильно вплинути на хід торгів. Зокрема, в 17:00 по Києву буде опублікована доповідь американського Інституту з управління постачаннями, який повідомить про індекс ділової активності в сфері послуг США (ISM index) у вересні 2011 р. Аналітики прогнозують, що цей показник складе 52,8 пункту.
Певний інтерес для учасників ринку представляють сьогодні корпоративні новини. Раніше один з найбільших в світі операторів ресторанів швидкого харчування - компанія Yum Brands - відзвітувала про зростання прибутку в III кварталі поточного фінансового року на 7,3%, пославшись на сильні продажу на китайському ринку. Показники на ринку КНР змогли переважити витрати, які несе компанія рідною американському ринку, однак незважаючи на це, її котирування опустилися на відкритті торгів на 0,1%.
Більш сприятливо склалися торги для інтернет-компанії Yahoo!, яка в найближчі дні може відіслати фінансову інформацію про стан справ потенційним покупцям її бізнесу. Цей крок свідчить про готовність Yahoo! почати процес продажу. На тлі цих новин котирування компанії підвищилися на 1,4%.
Компанія Global Payments, яка займається електронними платежами, повідомила про зростання прибутку в I кварталі поточного фінансового року на 30% і про значне зростання виручки. На тлі таких гарних результатів у першій чверті компанія підвищила прогноз прибутку на весь поточний фінансовий рік, що підштовхнуло її котирування вгору (+4,32%).
Станом на 16:43 по Києву індекс Dow Jones опустився на 61,68 пункту (-0,57%) - до 10747,03 пункту, індекс Nasdaq - на 11,19 пункту (-0,47%), до 2395,21 пункту, індекс S&P - на 7,79 пункту (-0,69%), до 1116,16 пункту.